30. kolo
22.03.2014 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Nantes - Montpellier HSC 2:1

FC Nantes zápas proti Montpellieru zvládlo, ovšem nutno dodat, že velkou zásluhu na tom má i fakt, že dohrávalo proti devíti.

Les Canaris začali utkání skvěle. Už po třech minutách hry odcentroval z pravého křídla Banel Nicolita. Filip Djordjević sice minul, ale protože se brankář Jourdren srazil s jedním ze svých obránců, konkrétně to byl Daniel Congré, mohl Serge Gakpé v poklidu využít situace - 1:0. V předchozích deseti duelech skórovali svěřenci Michela Der Zakariana jen čtyřikrát, ale polovinu této cifry měli proti Montpellieru hotovou už po jedenadvaceti minutách.

MHSC inkasovali v minulém kole v zápase s Bordeaux z rohového kopu a nejinak tomu bylo i teď na Stade de la Beaujoire. Gakpé od praporku centroval a hlavou se přesně trefil Koffi Djidji - 2:0. Z rohového kopu mohlo udeřit i na druhé straně. Cabellův centr byl přesný, Deplagneův volej nikoliv. Z dalšího rohu už se to ale povedlo. U bližší tyče se přetahoval Djidji s Jorisem Marveauxem, když v tom přiletěl centr z kopačky Anthonyho Mouniera. Obránce, a toho večera už jednou skórující Djidji, neodhadl dráhu letu míče, který si našel cestu za záda vlastního brankáře Rémyho Rioua - 2:1.

Dokonce mohlo být vyrovnáno, ovšem hlavičku Benjamina Stambouliho uklidil do bezpečí na brankové čáře stojící Olivier Veigneau. Jakékoliv další snahy o srovnání výrazným způsobem přibrzdilo nastavení první půle, ve kterém Marveux nepěkně zajel do kotníku Lucase Deauxe a po zásluze viděl červenou kartu.

Francouzský záložník ale zápas dohrál, na rozdíl od srbského útočníka Filipa Djordjeviće, který musel pro zranění střídat už v 50. minutě. Bez svého kapitána hrálo Nantes zakřiknutěji, ale přesto mohlo jít do vedení. Tečovaná střela Alejandra Bedoyy, jenž vystřídal právě Djordjeviće, doputovala až ke Gakpému, který tentokrát Jourdrena nepřekonal.

Americký reprezentant se do historie tohoto duelu výrazněji zapsal ještě jednou, jelikož po faulu na něj, který zároveň znamenal červenou pro Congrého, se kopala penalta. K míči si stoupl Itay Shechter, ale Geoffrey Jourdren odmítl balon potřetí lovit ze sítě. Tato nevyužitá příležitost mohla domácí ještě setsakramentsky mrzet, protože Montpellierští dostali možnost zahrávat v samotném závěru přímý kop z velmi dobré pozice, jenže Rémy Cabella trefil pouze břevno. Takže letošní sběratel remíz si holt na další bude muset počkat do příštího kola, kdy vyzve Valenciennes. Ačkoliv tam nepochybně půjdou svěřenci Rollanda Courbise za vítězstvím.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele