37. kolo
10.05.2014 21:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

FC Nantes - AS Saint-Étienne 1:3

ASSE může nadále doufat v Ligu mistrů. Protože Lille zaváhalo proti PSG a Galtierovi svěřenci uspěli na vyprodaném (36 609 diváků) Stade de la Beaujoire, činí rozdíl mezi oběma kluby před závěrečným kolem pouhé dva body. David Rozehnal a spol. přitom zajíždějí na půdu nevyzpytatelného Lorientu, zatímco hráči okolo kapitána Loïca Perrina přivítají doma dvacáté Ajaccio.

Na první branku se v Nantes čekalo pouhopouhých deset minut, ovšem ke škodě domácím příznivcům padla právě do sítě Les Canaris. Max Gradel poslal z levé strany pěkný centr do vápna, kde využil chyby v postavení obránců Vizcarronda a Djidjiho útočník Mevlüt Erding a hlavou zamířil přesně - 0:1.

Tenhle francouzský fotbalista s tureckými kořeny měl velkou zásluhu i na druhé brance v domácí síti. Po dvaceti minutách hry byl totiž na obránce až příliš rychlý, a tak Djidjimu nezbylo nic jiného, než jej ve vápně faulovat, přičemž mohl být rád, že inkasoval jen žlutou kartu. Max Gradel byl pak dostatečně suverénní na to, aby poslal Les Verts do dvoubrankového náskoku.

A Mevlüt Erding byl nadále při chuti. Stejně jako v prosincovém prvním vzájemném zápase těchto klubů v této sezoně, kdy se blýskl gólem a asistencí. Romain Hamouma mu těsně před závěrem prvního poločasu z vápna pěkně vykulil a bývalý hráč Sochaux, PSG a Rennes se z první parádně trefil do boční sítě - 0:3.

Protože Filip Djordjević odmítl ke zbývajícím dvěma duelům nastoupit, přešla veškerá zodpovědnost za střílení branek na Serge Gakpého. Ten to nejprve zkoušel zevnitř pokutového území, ovšem jeho pokus senzačně vytěsnil Stéphane Ruffier. A následná střela reprezentanta afrického Toga z přímého kopu letěla mimo tři tyče.

Nakonec se ale přeci jen trefil, když zužitkoval přesný pas od Issy Cissokha a vstřelil svůj osmý gól v sezoně - 1:3. Jenže to už běžela 83. minuta a ASSE jakékoliv další snahy o dramatizaci výsledku rázně odmítlo. Díky tomu překonalo klubový rekord v počtu získaných bodů, a jak už bylo naznačeno, v závěrečném utkání bude mít ještě o co hrát.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele