27. kolo
01.03.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - SC Bastia 1:1

Lorient a Bastia si tentokrát body rozdělily.

Domácí se chtěli korsickému klubu pomstít za rozdílovou prohru 1:4 v prvním zápase, nicméně byli to hosté, kdo mohl jít do vedení. Jenže ani Romaric, ani Julien Sablé na Florenta Chaigneaua, zaskakujícího za zraněného Fabiena Audarda, nevyzráli. Na druhé straně si neporadil s ideální přihrávkou do dobré pozice Vincent Aboubakar. Přesto ale šli Lorientští do šaten s jednogólovým náskokem.

Ve 35. minutě zahrával z pravé strany přímý kop Yann Jouffre. Balon se snesl až ke vzdálenější tyči, kde číhal osamocený Bruno Ecuele Manga, který sice netrefil úplně ideálně, přesto to stačilo k tomu, aby Jean-Louis Leca inkasoval - 1:0. O poločase tak zareagoval kouč hostujícího celku Frédéric Hantz tím, že stáhl nevýrazného Achilliho a nahradil jej Giannim Brunem.

Tomu stačilo na rozkoukání jen něco přes čtyři minuty a hned se zapsal do statistik tohoto mače. Dlouhý míč, při kterém zaváhal střelec první branky Ecuele Manga, se snesl až k Brunovi, který jej z první poslal mezi tři tyče - 1:1. Další góly sice už na Stade du Moustoir diváci a divačky neviděli, nicméně šance si ještě oba týmy vytvořily.

Jérémie Aliadiére napřáhl, míč vypadl Lécovi z rukou, ale naštěstí pro hosty vše na brakové čáře pohlídal Romaric. Ještě jednou se k zakončení prodral Gianni Bruno, ale tentokrát jeho tvrdou střelu vyrazil Chaigneau na roh. Ke své, ovšem jediné šanci, se dostal i známý kontroverzní světoběžník Djibril Cissé, ale hlavou mířil těsně nad. A protože Ecuele Manga ztečoval mimo pokus Wahbiho Khazriho, čekání obou týmů na vítězství se ještě minimálně o týden protáhne.

V případě Bastie to však bude velmi složité, neboť přivítá lídra tabulky z Paříže. A ani Lorient nebude mít jednoduchou práci, protože se střetne s ASSE, které vypadá býti ve skvělé formě. Svěřenci Christopha Galtiera totiž po výhře nad Monakem okupují už třetí místo v tabulce. Zato z Lorientu a Bastie se po neúplném kole stali sousedé, začínající její dolní polovinu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele