38. kolo
17.05.2014 21:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - Lille OSC 1:4

Lille neponechalo v Lorientu nic náhodě.

Hráči severofrancouzského klubu potřebovali vyhrát, aby měli jistotu, že uhájí třetí příčku, zajišťující předkolo Ligy mistrů. Na Stade du Moustoir s přehledem zvítězili 4:1, přičemž to byl především útočník z Pobřeží slonoviny Salomon Kalou, kdo působil jako utržený ze řetězu. V 85. minutě přišel na hřiště i český obránce David Rozehnal.

Domácí šli sice ve 22. minutě zásluhou Jérémieho Aliadiéra do vedení, ovšem to jim vydrželo jen deset minut. Pak si totiž přihrávka Nolana Rouxe našla ve vápně Kaloua, jenž přízemní střelou překonal Fabiena Audarda - 1:1. Gólman Lorientu pak vyrazil projektyl Simona Kjaera, a poté mohl čelit i penaltě. Jenže píšťalka rozhodčího, pana Rainvilla, zůstala po souboji Bourillon vs. Kalou němá.

Ve druhém poločase Girardovi svěřenci ještě přitlačili a domácí prakticky do ničeho nepustili. Christian Gourcuff, který na lavičce Lorientu dohromady strávil čtyřiadvacet let, si svou plánovanou rozlučku určitě představoval jinak. Sedm minut po startu druhé půle centroval do vápna Florent Balmont. Fabien Audard si rozhodně nepočínal tak, jak si vyběhnuvší brankář má v této situaci počínat, díky čemuž měl na chybu číhající Nolan Roux velice snadnou úlohu - 1:2.

Ten samý hráč se mohl prosadit i o osm minut později, nicméně v 65. minutě se opět proměnil ze střelce v nahrávače. Těžit z jeho příhrávky mohl znovu Kalou, jenž podruhé v zápase překonal mírně zmatkujícího Audarda. A jak ukázala druhá minuta nastavení, ze strany Lille to ještě nebylo vše. I když, ze strany Lille...

Divock Origi sice po zemi vystřelil, nicméně balonu do sítě výrazně pomohl Grégory Bourillon - 1:4. Klíčem k úspěchu Les Dogues byla především v podzimní část skálopevná obrana v čele s Vincentem Enyeamou, který dokázal udržet čtrnáctkát za sebou čisté konto. Celkově inkasoval jen šestadvacet branek. Lépe si v tomto směru počínalo pouze PSG, jehož brankáři balon ze své branky lovili celkem třiadvacetkrát.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 a ASSE do LM!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele