36. kolo
04.05.2014 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - AC Ajaccio 1:0

Lorient hrál prakticky dvě třetiny zápasu o deseti mužích, i tak ale dokázal díky jedinému gólu Jérémieho Aliadiéreho sebrat všechny body z duelu nad podsedním Ajacciem. Domácí tak svou šňůru bez porážky natáhli už na šest zápasů, zatímco hosté si na své konto připsali již třetí prohru v řadě.

Hostující trenér Christian Bracconi během několika týdnů avizoval, že jeho tým hodlá sezónu dohrát se vztyčenou hlavou. Od minulého utkání s Monakem, ve kterém Ajaccio nakonec krutě podlehlo 1:4, nechal tentokráte hrát jen šest hráčů, kteří předchozí víkend nastoupili. A s touhle sestavou inkasoval po sedmnácti minutách hry.

I když se Korsičanům snaha upřít nedá, Les Merlus na tom byli především po technické stránce daleko lépe a sebrat jim míč z kopaček bylo pro soupeře dost těžké. Sunu dobře zakombinoval s Lecou, prvně jmenovaný pak poslal míč z pravé strany do vápna, kde Aliadiére bez problémů skóroval.

Dost nešťastný moment si domácí prožili ve 24. minutě. Ecuele Manga fauloval pronikajícího Lasneho na poslední chvíli, z čehož vyplynul nejen pokutový kop, ale také červená karta. Jenže Demba Camara nabídnutou šancí úplně pohrdl. A z bílého puntíku gólmana Audarda jednoduše nepřekonal.

I v oslabení se Lorient dostával častěji do gólových možností. Střela Monneta-Paqueta ze 48. minuty skončila těsně vedle, v 67. minutě Aliadiére zahrozil v šestnáctce soupeře po přihrávce Aboubakara, ale nakonec obránce Tonucci nebezpečí zažehnal. Hosté byli směrem dopředu stále více bezzubí, čím více se blížil konec utkání.

Ajaccio, které se už pomalu a jistě připravuje na Ligue 2, se zkrátka do blízkosti branky Audarda prakticky nedostalo a vyrovnání si za svůj předvedený fotbal určitě nezasloužilo. V 84. minutě mohl po sólu pojistit tři body Aliadiére po kolmici od Coutadeura, avšak Ochoau nepřekonal a míč mezi tři tyče neposlal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele