25. kolo
16.02.2014 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 1:1

ASSE nevyužilo příležitosti přiblížit se na rozdíl jednoho bodu ke třetímu místu. Protože, stejně jako Lille OSC, které jej v současné době okupuje, zachraňovalo v závěrečných vteřinách remízu.

Na tým trenéra Galtiera se tak tentokrát alespoň částečně usmálo štěstí. Na rozdíl třeba od posledního derby s Lyonem, ve kterém strhl sedminásobný mistr Francie výhru na svou stranu také až ve třetí minutě nastavení. Oba rivaly teď mezi sebou v tabulce dělí dva body, a stejně na tom je i soupeř z Marseille.

Zmíněný kouč domácích udělal v sestavě nějaké změny. Ať už nuceně, nebo nenuceně. K takovým patří upřednostnění Brandãa v základní sestavě před Mevlutem Erdingem (ten se dostal na hřiště až v 85. minutě za nepříznivého stavu), přičemž právě toto rozhodnutí mělo ve finále pro ASSE cenu zlata. V první šanci se však ocitl obránce Kurt Zouma, který se přímém kopu Romaina Hamoumy a mizerně zahraném ofsajd systému zůstal sám před brankou, ale z nějakých čtyřech a půl metru hlavičkoval nad, a branku později netrefil ani Fabien Lemoine.

Jediná střela Les Verts mezi tři tyče v prvním poločase byla pro Steva Mandandu spíše rozchytávací. Měl ji na svědomí Franck Tabanou, který to zkoušel z voleje svou slabší pravou nohou. Naopak největší šanci hostujícího celku zazdil v první půli střelec Gignac, když z voleje mířil dost nepřesně. V první pětačtyřicetiminutovce to holt bylo z obou stran dosti opatrné.

A to samé vlastně platilo i pro tu druhou, jen s tím rozdílem, že začaly padat góly, byť to dlouho vypadalo, že tenhle duel rozhodne jeden jediný. Prakticky už předem bylo jasné, že z dalšího Lamoineova pokusu tentokráte z úctyhodné vzdálenosti rozhodně nepadne. Stalo se tak na druhé straně po hodině hry. Dimitri Payet zahrával z pravé strany přímý kop, který přetavil ve vedoucí gól střelou na vzdálenější tyč Nicolas N’Koulou - 0:1.

Christophe Galtier pak poslal do hry další ofenzivní hráče, nicméně kýžená branka se ne a ne dostavit. Takže zase málem udeřilo na druhé straně, když Gignakovu tvrdou střelu nakonec i přes zakrytý výhled zlikvidoval Stéphane Ruffier. V nastavení o sobě však dal po dlouhé době vědět Brandão, na kterého byl spoleh především v úvodu sezony.

Kapitán Loïc Perrin ještě jednou poslal balon před branku, kde se nad obránce Lucase Mendese a Souleymana Diawaru vyšplhal právě brazilský útočník a hlavou nasměroval mezi tři tyče. Ten míč se odrazil o jednu z nich, nicméně tak šťastně, že od Mandandovy hlavy doputoval až za brankovou čáru - 1:1. Le chaudron tak vybouchl nadšením. A mohlo být dokonce lépe, protože Yohan Mollo pak měl ještě jednu šanci, ale Mandanda útočníka ASSE vychytal, čímž napravil tu svou chybku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele