30. kolo
23.03.2014 14:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Sochaux 3:1

Sochaux se sice v poslední době v honbě za záchranou daří, Saint-Étienne se však ukázalo jako přece jen příliš velké sousto. Domácí Les Verts udolali houževnatého soka 3:1 a přiblížili se na dostřel třetímu Lille, na které ztrácí provizorní dva body.

Dogy tak půjdou do večerního utkání na půdě druhého Monaka s vědomím, že případný neúspěch by je už v dalším kole mohl připravit o příčku zajišťující účast v Lize mistrů. ASSE dnes splnilo svůj úkol zejména zásluhou dvougólového Mevlüta Erdinga, který otevíral a také uzavíral skóre zápasu; kromě něj se trefili ještě na domácí straně Franck Tabanou, za hosty pak snižoval Édouard Butin. Definitivní konec nadějí Sochaux znamenalo vyloučení Cédrika Bakambua deset minut před koncem.

Les Verts byli před utkáním vysokým favoritem, na hřišti to tak však zpočátku vůbec nevypadalo; svěřenci Christophe Galtiera ne a ne najet na tu správnou notu. Sochaux dobře bránilo a domácím se nedařilo probíjet se do útočných pozic. Snad pouze střela Yohana Molla, kterému nabil Fabien Lemoine, snesla nějaká přísnější měřítka; gólman Yohann Pelé si s ní však poradil.

Jestliže se v první půli na Geoffroy-Guichard nedělo vlastně vůbec nic, po obrátce trvalo jen pár vteřin, než se domácí dostali do vedení. Brandao (jako tradičně) udržel míč ve vápně i proti přesile sochauxských obránců a rozehrál jej na křídlo na nabíhajícího Molla, jehož centr na bližší tyč našel ideálně postaveného Erdinga. S jeho hlavičkou už Pelé nic nezmohl.

Po chvíli už to bylo o dvě branky - Stophira Sunzu se sice k Trémoulinasově centru dostal jako první a dokázal jej odhlavičkovat, míč však dopadl pouze do cesty Renaudu Cohademu, který se příliš nerozpakoval a vyslal na bránu parádní volej. Ten se Pelému podařilo vyrazit, číhající Tabanou však už doklepával do prázdné.

Sochaux však podávalo bojovný výkon, a bylo za něj brzy odměněno. Bakambuova hlavička sice ještě mířila mimo, poté si však talentovaný forvard narazil se Sébastienem Corchiou a zakončující Butin už neměl z bezprostřední blízkosti takřka žádnou práci. Bakambu hrál výborný zápas a mohl dokonce vyrovnat, kdyby jeho rodící se samostatný nájezd včas nezastavil pohotový Francois Clerc; nakonec se tak zapsal do análů v úplně jiném světle, když jeho ruka vystřelila po vysokém míči, což sudí Benoit Millot ocenil červenou kartou.

I tak však mohli Les Lionceaux vyrovnat - Stophira Sunzu koneckonců už několikrát ukázal, že je v podobných okamžicích k nezaplacení, v tomto případě však jeho hlavička mířila těsně mimo. Jen těžko však lze výhru Saint-Étienne považovat za nezaslouženou, i vzhledem k drtivému závěrečnému náporu, který ještě stvrdil druhou brankou v zápase Erding. I tentokrát měl v gólu prsty Brandao, který udržel míč zády k brance a přesně rozehrál, jak se na forvarda jeho střihu sluší a patří.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele