19. kolo
21.12.2013 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Nantes 2:0

ASSE slaví výhru nad FC Nantes, díky níž zůstane minimálně do zítřka na čtvrtém místě.

Trenér Christophe Galtier si sice postěžoval, že Les Canaris budou ve výhodě, protože jeho svěřenci v týdnu hráli v rámci Ligového poháru s PSG plných 120 minut. I tehdy, i teď zamířil přesně turecký fotbalista Mevlut Erding, jenž si drží skvělý průměr jednoho vstřeleného gólu na zápas ve všech soutěžích.

V úvodu tohoto ligového duelu však se svými spoluhráči nejprve sledoval, kterak Oswaldo Vizcarrondo pálil z otočky nad. V 9. minutě za sebe Erding poprvé výrazně upozornil. Efektní patičkou vybídl ke skórování Benjamina Corgneta, ale ten z voleje přestřelil. Ve 24. minutě však už spolupráce těch dvou nesla ovoce. Francouzský záložník sice později přiznal, že nebýt teče Papyho Djilobodjiho, jeho střela by asi mezi tři tyče nezamířila. Takhle se tak stalo, přestože brankář Rémy Riou si na balon sáhl - 1:0.

Ve 35. minutě se navíc zranil Filip Djordjević, kapitán a nejlepší střelec hostující celku, a byl nahrazen Fernandem Aristeguietou, jenž se uvedl povedeným half-volejem, který však směřoval přímo na Stéphana Ruffiera. Ve druhém poločase měl na hlavě vyrovnání v největší šanci Nantes Alejandro Bedoya, ale centr Biramy Tourého zasáhl hlavou tak, že míč zamířil nad branku.

V 83. minutě pak nešikovně zasáhl balon ve vápně rukou střídající Chaker Alhadhur a kopala se penalta, kterou nejlepší hráč na hřišti Mevlut Erding s přehledem proměnil. Ten samý Erding mohl v samotném závěru přidat ještě jednu branku. Romain Hamouma mu poslal výborný centr, Mevlut se do něj opřel half-volejem, nicméně protože Riou tento jeho pokus lapil, zůstalo ASSE u dvou vstřelených branek.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele