22. kolo
26.01.2014 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Marseille 2:0

Monako využilo sobotního zaváhání PSG na půdě Guingampu a po vítězství 2:0 nad Marseille stáhlo náskok na vedoucí příčku už na tři body. Domácí se budou muset na dlouhou dobu obejít bez elitního útočníka Falcaa a snad za něj našli náhradu. Vedle Riviéreho se postavil Germain, který zaznamenal premiérový gól sezóny.

OM přijížděl do monackého knížectví s vysokou porážkou 4:5 od Nice v rámci Coupe de France a tohle neúspěšné derby ho zřejmě psychicky notně poznamenalo. Ačkoli se do sestavy vrátil po zranění Lucas Mendes, chyběl naopak Nicolas N'Koulou, jehož v průběhu týdnu postihly problémy s kolenem.

Poprvé zahrozili domácí. Raggi přihrál do běhu Riviéremu, jenž tečoval míč z první na brankáře Mandandu, ten si ovšem s jeho pokusem na bližší tyč poradil fantastickým zákrokem. Následně marseillský gólman musel být v pohotovosti po další střele Riviérého, Raggi poté zamířil jen kousek vedle.

Ve 41. minutě již ASM přetavil menší tlak ve vedení. Joao Moutinho přihrál na levé straně Germainovi, ten se snadnou kličkou kolem Abdallaha dostal až do vápna, kde si míč narovnal na pravačku a zacílil přesně ke vzdálenější tyčce. Ani po přestávce se hra týmu Josého Aniga o mnoho nezlepšila.

Bývalý trenér Monaka i Marseille a aktuální francouzský reprezentační trenér Didier Deschamps z tribuny sledoval, kterak i nadále domácí drží pověstnou taktovku. A v 57. minutě vedli již o dvě branky. Kondogbia zakombinoval s Joaem Moutinhem, následný pas zamířil na zadní tyč, kde se na hranici ofsajdu prosadil v klidu Riviére.

Marseille toho v tomto utkání moc nepředvedla, snížit mohla snad jen díky Gignacovi, s nímž si ovšem ve správný moment poradil brankář Subašič. Ačkoli v letech minulých se Olympiqueu na Stade Louis II poměrně dařilo (neprohrál tam od roku 2006), tentokráte hrál druhé housle. A musí skousnout aktuálně až devátou pozici v tabulce.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
AnthonyR

Tohle bude palba. Kluci, udělejte s těma golubojema rychlej proces ! 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele