15. kolo
01.12.2012 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Stade Reims 1:0

Valenciennes sice v posledních týdnech ubralo nohu z plynu, ale na Remeš to stačilo i tak. Zatímco se domácí vrátili do hry o čelo tabulky po prohře v Saint-Étienne, tápající nováček nadále klesá tabulkou..

O výsledku rozhodla jediná branka Foueda Kadira. Alžírský záložník letos skóroval v lize už pošesté, a stanovil tak svůj osobní sezónní rekord po pouhých 15 zápasech; pro Valenciennes to znamená, že nadále drží domácí neporazitelnost. Právě díky skvělým výsledkům na Stade du Hainaut je ztráta Les Athéniens na druhé místo pouhý bod.

Remeš, zdá se, úplně opustilo počáteční nadšení a elán. Fournierovi svěřenci nevyhráli už sedm zápasů, v nichž střelili pouhé dva góly; dnes proto platilo, že chtějí-li uspět, nesmí za žádnou cenu inkasovat další rychlý gól. Jenže přesně to se stalo, a trvalo to pouhých šest minut - Gaël Danic a Gaëtan Bong si na levé straně vyměnili míč a kamerunský bek jej následně poslal přímo Kadirovi, který po ukázkovém zpracování prostřelil Kossi Agassu - 1:0.

Ještě před pauzou pak mohl na 2:0 zvyšovat Le Tallec, který zakončoval po Danicově centru, ale jeho střela se pouze otřela o levou tyč Agassovy brány. Odpověď hostů? Snad jen Mandiho pas a následná Fauvergueho hlavička, která však postrádala přesnost a Penneteaua neohrozila.

Do druhé půle vyslal Hubert Fournier na hřiště Kamela Ghilase a zdálo se, že je to správný krok - bývalý útočník Hullu se uvedl jen těsně mimo mířící hlavičkou po Ghisolfiho centru. Alžírský reprezentant následně využil chyby domácí obrany a otestoval Penneteaua, ale neuspěl, stejně jako v další potenciální situaci; Mathieu Dossevi mezitím na druhé straně nastřelil brankovou konstrukci.

Domácím však jedna vstřelená branka stačila, jejich domácí série bez porážky se protáhla už na devět zápasů a jejich sen o pohárovém umístění je nadále naživu a aktuální.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele