28. kolo
09.03.2013 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Lille OSC 1:3

Valenciennes proti rozjetému Lille sice vedlo, ale nakonec mu to nebylo nic platné - souboj dvou týmů s odlišnými formami totiž dopadl přesně tak, jak se podle předzápasových prognóz dalo očekávat. Dogy porazily svého soupeře 3:1 a přihlásily se do boje o Ligu mistrů.

Jejich impozantní bilance čítá už pět výher v řadě, a nic na tom nezměnila ani první branka izraelského legionáře Maora Meliksona. Garciovi muži odpověděli až po pauze prostřednictvím Ronnyho Rodelina, Túlia de Mela a Benoïta Pedrettiho, a vyšvihli se tak už na páté místo, tři body za třetí Marseille; Les Athéniens zůstávají ve spodní polovině tabulky a sezonu dohrají v jejím klidném středu.

Výsledek byl plně zasloužený - domácí ohrozili branku favorita vlastně pouze při gólové situaci. První šanci si připsal Dimitri Payet, který zdálky prověřil Penneteaua, a valencienneský gólman se musel krátce poté blýsknout proti střele Salomona Kaloua, kterého vyzval aktivní Rodelin. Spolupráce Kaloua s Payetem ústila v další a další šance, a Penneteau se musel hrdinsky ohánět; po dvou zákrocích proti francouzskému reprezentantovi se vytáhl i proti Kalouově voleji. Navzdory jasné převaze to však bylo Lille, kdo v první půli inkasoval - Melikson vtrhl po brejku do vápna a k překvapení však napálil míč za záda zkoprnělého Elany.

Valenciennes poločasové vedení sice udrželo, ale Lille se dokázalo prosadit už 10 minut po rozehrání druhé půle, když domácí obrana zapomněla na úplně volného Rodelina, který si naskočil na Martinův pas a hlavou poprvé propálil Penneteaua. Dogy pokračovaly v tlaku a jejich tvrdá práce došla ocenění osm minut před koncem řádné hrací doby; Penneteauovi nebylo jeho hrdinské vystoupení nic platné, neboť druhá branka padla z takřka totožné situace jako ta první. V roli centrujícího hráče byl tentokrát Divock Origi, který nabil hlavičkujícímu De Melovi.

Zasloužené vítězství pak ještě v závěrečných vteřinách pojistil Pedretti, který využil dalšího lapsu obrany Les Athéniens, přeloboval nešťastného Penneteaua a zajistil svému týmu cenné vítězství v malém normandském derby.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele