11. kolo
03.11.2012 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Valenciennes FC - FC Sochaux 3:1

Valenciennes potvrdilo svoji domácí formu a porazilo sestupem ohrožené Sochaux v poměru 3:1. Autorem vítězného gólu byl zkušený Daniel Pujol, a Les Athéniens uzavřeli své střelecké skóre po 11 kolech na impozantních 23 vstřelených brankách.

Sochaux vstupovalo do zápasu z pozice sestupujícího, a tudíž nutně potřebovalo bodovat. A úvod zápasu tomu napovídal - byli to právě Les Lionceaux, kdo měl první šanci, když Roy Contout donutil gólmana Penneteaua k pohotovému zákroku. Od tohoto okamžiku však domácí plně převzali otěže.

A už po jedenácti minutách hry z toho byla úvodní branka. Foued Kadir se postavil k přímému kopu a zakroutil svoji střelu přesně za záda hostujícího gólmana Simona Pouplina - 1:0.

Valenciennes nadále pokračovalo v útocích a Pouplin se musel činit jak proti střele Gaëla Danica, kterou vyrazil na roh, tak proti následnému pokusu Mathieu Dosseviho. Ve 26. minutě nicméně Valenciennes prolomilo soupeřovu obrannou hráz podruhé - aktivní Kadir přistrčil míč Pujolovi, který přízemní střelou překonal Pouplina - 2:0.

Hostující gólman se pak ještě v první půli vytáhl proti další střele Pujola, a skórovat se následně nepodařilo ani Kadirovi, ani Danicovi. Do kabin tak oba celky odešly za stavu 2:0 pro domácí.

Sochaux se pokusilo zdramatizovat zápas v 50. minutě, ale střelu Jérome Roussillona dobře vykryl bránící Nicolas Isimat-Mirin; dále už byl zápas opět v režii Valenciennes, které odmítalo připustit jakékoliv překvapení. A tak musel Pouplin znovu zasahovat, tentokrát proti Dossevimu.

V 59. minutě však hostující gólman kapituloval potřetí. A opět u toho byl skvělý tuniský internacionál Foued Kadir, jehož centr přesně našel Pujola a zkušený forvard už neměl se skórováním problémy - 3:0. Sochaux odpovědělo okamžitě, když Roussilonův pas uklidil do brány Roudet - 3:1. Valenciennes však utkání jasně ovládalo a jejich bezproblémovému vítězství nestálo už nic v cestě.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele