38. kolo
26.05.2013 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - ES Troyes 2:1

Troyes celé jaro mohutně dotahovalo a už už to vypadalo, že se mu podaří dotáhnout svoji "mission impossible" do zdárného konce - porážka v posledním kole ve Valenciennes však způsobila, že se nenápadný nováček vrací po roční anabázi opět o patro níž.

Podmínky byly jasné - ESTAC potřebovalo nutně všechny tři body, a Sochaux muselo v souběžně hraném utkání prohrát v Bastii. Forma mluvila jasně pro svěřence Jeana-Marca Furlana, kteří vyhráli tři předcházející ligová klání, pokaždé o jediný gól; a tato herní pohoda se velmi brzy odrazila i na vývoji klíčového zápasu. Už po 12 minutách vrátil míč za sebe Florian Jarjat, z úhlu si k němu naběhl veterán Benjamin Nivet a přesnou ránou, která mu zajistila první dvouciferné gólové skóre v celé dlouhé a bohaté kariéře, propálil Nicolase Penneteaua.

Troyes mohlo navíc navýšit vedení jen o několik vteřin později, kdy se do šance propracoval v dobré formě hrající Jean-Christophe Bahébeck; Penneteau byl však tentokrát spolehlivý. Výsledky z ostatních stadionů však ani přes průběžné vedení nehrály ve prospěch hostí, a situace se ještě zhoršila poté, co si nešťastný Jarjat srazil do vlastní sítě hlavičku Angouy, a začínalo se tak odznova.

Poslední hřebík do troyeských nadějí pak zarazil v 88. minutě Grégory Pujol, který tak zároveň zajistil, že Les Athéniens ukončí sezonu šňůrou čtyř neprohraných domácích klání. Vše přitom mohlo být jinak - do dobré šance se totiž ještě předtím dostal hostující Quentin Othon, ale Penneteau se blýskl klíčovým zákrokem večera, a veškeré šance Furlanova týmu pak zadupala do země přesná střela zkušeného domácího forvarda.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele