14. kolo
25.11.2012 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Lyon 3:0

Toulouse překvapilo! Okcitánský klub před vlastními fanoušky zostudil Lyon výsledkem 3:0 a posunul se na sedmé místo tabulky. Hrdinou utkání se stal autor dvou branek Wissam Ben Yedder.

Druhého nejlepšího střelce ligy doplnil ještě v poslední minutě Étienne Capoué, a Les Violets tak opět potvrdili, že se jim na Lyon zkrátka daří; z posledních sedmi zápasů na Stade Municipal mají Les Gones bilanci 0:11. Hosté tak nevyužili možnost poskočit do čela tabulky a zůstávají třetí; jejich čekání na venkovní výhru, první od úvodního kola, tak stále nekončí.

Je třeba říct, že domácí vyhráli zaslouženě; utkání ovládli, svého soupeře přehráli a míč dostali do sítě už po devíti minutách - střela Francka Tabanoua sice ještě gólovou tečku nenašla, ale dorážející Ben Yedder už neměl problémy. Hosty zachránil pouze zdvižený praporek sudího, ale to byl teprve začátek.

Ve 32. minutě se dobrou akcí prezentoval Étienne Didot, který netradičně na pravém křídle zpracoval Sissokův pas a zblízka pálil na Vercoutreho; gólman Lyonu sice zasáhnout nestačil, ale rychle se vracející Mouhamadou Dabo nakonec zastavil míč na brankové čáře. O dvě minuty později pak Capoué orazítkoval tyč razantní hlavičkou; Ben Yedder sice ještě dorážel, ale jeho střela už letěla mimo.

Do kabin se tak šlo za stavu 0:0, ale Garde měl svým svěřencům co vytýkat. Jestliže však hráči Lyonu přicházeli po opětovném zahájení na hřiště namotivovaní, rychle je to opustilo; Toulouse totiž dominovalo i nadále a navíc se dočkalo brzkého zaslouženého vedení.

Pět minut po rozehrání druhé půle se totiž opět utrhl Tabanou, naservíroval míč Ben Yedderovi a letos nezastavitelný útočník jej trefil hlavou od tyče do sítě - 1:0.

Lyon v té době neměl na kontě ještě ani střelu na bránu. To sice krátce poté napravil přímým kopem Gourcuff, ale Ahamada neměl s jeho pokusem problémy, a Les Violets naopak přidali ještě další branky. Tři minuty před koncem se podeváté v sezoně prosadil Ben Yedder, když zkušeně propálil Vercoutreho po chytrém míči od Auriera - 2:0.

A hlavní hvězda zápasů měla prsty i ve třetí brance, přestože hattrick dnes diváci na Municipalu neviděli. Ben Yedder se sice vyhnul Vercoutremu a mířil k prázdné bráně, jenže na poslední chvíli uklouzl - naštěstí pro TFC však jestě stihl přihrát Capouému, kterému stačilo dorážet do prázdné brány - 3:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Langi

naposled vyhráli hosté v roce 2005...tak je na čase trochu vylepšit statistiky

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

noo neco na tom bude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele