31. kolo
06.04.2013 20:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Toulouse FC - OGC Nice 3:4

Šílený zápas viděli diváci na toulouském Stade Municipal - kromě sedmi gólů a rozhodnutí až v posledních vteřinách padly i dvě červené karty, po jedné na každé straně. Z přestřelky nakonec vyšli vítězně fotbalisté Nice, což jsou pro jihofrancouzský tým vynikající zprávy..

Zatímco domácí Les Violets totiž již o nic nehrají a je jasné, že sezonu dokončí ve středu tabulky, Nice stále bojuje o evropské poháry a na dostřel je dokonce i Liga mistrů. Od té dělí Les Aiglons momentálně pouhé dva body, ač třetí Lyon má stále utkání k dobru; Toulouse, které zůstává jedenácté, může naopak zřejmě definitivně pohřbít veškeré zbytky pohárových nadějí.

Hrdinou utkání byl vedle dvougólového Érica Bauthéaca zejména Kévin Anin, který přišel na hřiště jako střídající hráč a v nastaveném čase rozhodl. Velké drama se dalo očekávat už po pauze; to totiž na ukazateli skóre svítila hodnota 2:2. Nice vedlo od úvodních vteřin zásluhou Bauthéaca, leč Toulouse brankami Ben Yeddera a Capoueho otočilo; finální slovo v první pětačtyřicetiminutovce měl pak opět kreativní záložník hostí.

Po obrátce dostal Nice do vedení kanonýr Cvitanich, jenže Ben Yedder svojí druhou brankou v zápase opět vyrovnal. To už běžel samý závěr zápasu, který měl následně ještě vyšperkovat Anin; kromě branek se fanoušci dočkali i vyloučení pro domácího gólmana Ahamadu, kterého následně ještě napodobil další střídající hráč hostí, Alexy Bosetti.

Nice nutně potřebovalo opět nakopnout skomírající formu a hned v první minutě se ukázalo, že Puelovi svěřenci fotbal hrát rozhodně nezapomněli. Jérémy Pied se uvolnil na pravém křídle a našel ve vápně Bauthéaca, který mohl pohodlně doklepávat do sítě díky nevídanému zaváhání Aliho Ahamady.

Domácí však zareagovali bleskově a po sedmi minutách bylo vyrovnáno - a opět v tom měl prsty brankář, tentokrát Ospina, jehož minela dala Ben Yedderovi nezahoditelnou příležitost skórovat k levé tyči. Povzbuzené Toulouse tlačilo i nadále a po dvaceti minutách hry už poprvé a naposledy v zápase vedlo; prosadil se Capoue, který převzal míč od Ben Yeddera a chytře přehodil Ospinu.

Nice však dokázalo vyrovnat pět minut před pauzou prostřednictvím vynikajícího Bauthéacova přímého kopu, který přelétl zeď a zapadl do vinglu Ahamadovy brány. Po přestávce byli o něco aktivnějším týmem domácí, jenže Capoueho hlavička po Didotově pasu mířila mimo, a když tentýž hráč vybídl ke skórování pro změnu Tabanoua, zasáhl kolumbijský strážce hostující branky.

A tak šlo do vedení naopak Nice - v 68. minutě našel Mahamane Traoré v dobré pozici Cvitaniche, který ze sebe setřásl Pavle Ninkova a povedený brejk dotáhl až do gólové tečky. Klíčový moment utkání však přišel až osm minut před koncem - aktivní Traoré se vydal směrem k brance, Ahamada vyběhl z vápna a srazil jej k zemi způsobem, který byl okamžitě odměněn červenou kartou.

Bylo proto překvapením, když Tefece ještě dokázali vyrovnat - v 90. minutě podruhé zavěsil Ben Yedder a vypadalo to, že domácí přece jen budou mít štěstí v neštěstí. Veškeré naděje se však rozplynuly krátce poté, kdy domácí kapitán Zebina sice vyhrál hlavičkový souboj s Bauthéacem, ale míč se od něj odrazil pouze do cesty Aninovi, jenž nezaváhal a vrátil Les Aiglons vedení, tentokrát už definitivní.

Ani to však ještě nebylo konečné slovo v zápase; to napsal opět pan rozhodčí Clément Turpin, když po nebezpečném faulu na M'Bengueho poslal předčasně pod sprchy Bosettiho. Nice už to ale příliš vadit nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/toulouse-vs-nice-34-highlights-hGFPfP10b5JhyQQS?start=0.643

Tak každej tu vychvaluje velkokluby jak hrají nádhernej fotbal, ale tohle. To je paráda, to bylo drama který ani Real s Barcou nevymyslí...

Reagovat
HullCity

Tenhle kec by ani Filip12 nevymyslel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele