33. kolo
21.04.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Valenciennes FC 0:1

Jediná branka rozhodla důležitý souboj o udržení. Valenciennes nyní pět kola před koncem soutěže dělí od sestupových pozic sedm bodů, naproti tomu Remeš stále musí bojovat o každý bodový úspěch.

Domácí byli v prvním poločase dvakrát velice blízko úvodní brance, nicméně ani Nicolas Fauvergue, ani Diego Rigonato na brankáře Penneteaua nevyzráli. Naproti tomu Grégory Pujol v 57. minutě překonal do té doby fantastického Kossiho Agassu a zaručil tak svému týmu prakticky jistotu udržení.

Remeš tak po tomto zápase zůstává na čtrnácté pozici, z níž má pouze čtyřbodový náskok na sestupové, osmnácté místo. První vítězství Valenciennes v uplynulých devíti zápasech znamená posun tohoto mužstva na dvanáctou pozici v tabulce a dosažení hranice čtyřiceti bodů.

Domácí se do veliké příležitosti dostali po třinácti minutách hry. Diego nacentroval z pravé strany Fauverguemu, jehož volej však skončil těsně vedle branky hostů. Valenciennes zareagovalo dvěma solidními pokusy, které musel likvidovat až Agassa. Nejprve využil Sankharé dobré práce Meliksona, následně na togského gólmana pálil Kenny Lala.

Tři minuty před konce úvodního dějství se do dobré příležitosti probojoval Diego, jehož do solidní pozice vyslal Grzegorz Krychowiak. Nicméně Nicolas Penneteau v brance Valenciennes byl připraven. Druhá půle patřila pouze hostujícímu celku, jenž se tak zcela logicky zhruba po hodině hry ujal vedení.

Gael Danic proběhl po pravé lajně až k pokutovému území soupeře, nacentroval Pujolovi, jenž svou pravou nohou přehodil Agassu - 0:1. V 71. minutě se po přihrávce Meliksona dostal k zakončení Rémi Gomis, avšak Agassa tentokrát působil jistě a díky dostatku času jeho střelu chytil.

Remeš se již do žádné příležitosti nedostala, naopak to mohlo být Valenciennes, které mohlo zvýšit své vedení. Opa N’Guette však Agassu nepřekonal a utkání tak skončilo tím nejtěsnějším možným vítězstvím hostů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele