22. kolo
26.01.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Toulouse FC 1:1

Remeš nedokázala porazit Toulouse a i po tomto kole tak zůstane ponořena v zóně sestupu; hostům se naopak o další dva body vzdálil pohárový sen. Litovat výsledku 1:1 mohou zejména domácí, kteří v první půli zahodili penaltu..

Konkrétně se to povedlo Gaëtanu Courtetovi ve 40. minutě, a Toulouse odpovědělo velmi rychle, když krátce po zahájení druhé pětačtyřicetiminutovky uzmulo vedení díky Étienne Capouemu. Za domácí tak musel vyrovnávat famózní dalekonosnou ránou Grzegorz Krychowiak; všechny body tedy nováčkovi neutekly, ale na výhru stále čeká od 6. 10.

Toulouse vstoupilo do utkání aktivněji a spolupráce Yannicka Djala s Wissamem Ben Yedder málem přinesla ovoce už po pěti minutách - domácí gólman Johnny Placide se musel vytáhnout fantastickým reflexem. Reakce Remeše byla rovněž pohotová; Ahamada se musel mít na pozoru před hlavičkami Antoine Devauxe (který do týmu mimochodem přišel právě z Toulouse) a Pape Souarého.

Ve 40. minutě se toulouský brankář předvedl ještě lépe, když byl včas na zemi proti Courtetově přímému kopu. Hosté byli v této fázi zápasu slabším týmem, ale přestávka jim pomohla a do druhé půle nastoupili opět aktivně; v 51. minutě chyběla Djalově ráně z 25 metrů jen o trošičku větší přesnost, jelikož trefila pouze brankovou konstrukci.

O pět minut později však už Placide kapituloval - poslední dobou v dobré formě hrající Franck Tabanou uvolnil Capoueho a sváteční střelec se se svojí ránou příliš nerozpakoval - 0:1.

Remeš pochopitelně zareagovala zvýšeným tlakem, avšak Ahamada domácí fotbalisty dlouho dokonale deptal - v 59. minutě třeba zlikvidoval pokus Diega Rigonauta. Sedmnáct minut před koncem utkání se však statečně bojující nováček zaslouženě dočkal odměny - Toulouse nedokázalo včas odklidit balon z nebezpečné zóny, dostal se k němu Krychowiak a perfektním volejem z 25 metrů rozhodl o dělbě bodů - 1:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele