1. kolo
12.08.2012 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Marseille 0:1

Hráči Marseille tentokrát vykročili do nové sezóny správnou nohou, když se Benoît Cheyrou v 77. minutě zapsal jako jediný do kolonky úspěšných střelců. Nováček z Reims tak přichystal povedenou ligovou premiéru na lavičce OM pro Élie Baupa.

Hosté nechtěli nic ponechat náhodě a od prvních minut se tlačili před branku domácích. V samotném úvodu musel Agassa nadzvedávat dalekonosnou ránu Kaborého nad břevno. A štěstí neměl v deváté minutě ani Valbuena, jehož přímý kop zpoza vápna vytěsnil brankář na roh.

Hra nenabírala žádné výrazné tempo, což prospívalo svěřencům Huberta Fourniera. Nejprve se ozval Gaetan Courtet, který zblízka Mandandu neprostřelil, a těsně před poločasem spálil stoprocentní šanci Kamel Ghalis, ke kterému přes Ayitého propadl balón do vápna, kde byl naprosto osamocen, přesto zamířil pouze do míst, kde brankář hostů stihl zakročit.

André-Pierre Gignac projevil po změně stran dostatečný důraz, když si s lehkostí odstavil Mickaëla Tacalfreda, pronikl do šestnáctky a z úhlu tvrdou ranou donutil k solidnímu zákroku Agassu. Na druhé straně hrozil po přímém kopu hlavičkou Floyd Ayité, míč ale vzdálenější tyč o necelý metr minul.

Nejlepší zákrok zápasu si pak připsal domácí brankář, když po standardní situaci z dvaadvaceti metrů hlavičkoval sám na malém vápně Ayew, ale na reflexy Agassy nestačil. A zklamání pro hosty přinesla i následná rychlá akce, díky které se zničehonic objevil Gignac v hloubi vápna a střelou k tyči nechal opět vyniknout brankáře.

Záchrana tak přišla až necelých třináct minut před koncem řádné hrací doby, kdy nenapodobitelným pasem do pokutového území vyzval k vyvedenému voleji Fanini Cheyroua, jehož rána putovala od země do sítě domácích. Hráči Reims se na odpověď už nezmohli a před výborným publikem první ligové body neuhlídali.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 10

Reagovat
smazaný uživatel

těžko co čekat od nováčka jakým je Stade Reims proto výhra Marseille 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille se bude dal trapit,budou stavet mlade kluky a tem bude trvat nez se rozkoukaj...novacek bude natesenej a urve remizu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

bla bla bla

Reagovat
smetos

Gignac měl solidní přípravu takže tipuju 1:2 a andre dá určitě gól

Reagovat
smazaný uživatel

bla

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

pohodicka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele