34. kolo
27.04.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Stade Brestois - Stade Rennes 0:2

Seznam sestupujících se začíná stávat stále jasnějším a zřetelnějším. Brest prohrál i bretaňské derby s Rennes, zaznamenal již už sedmý neúspěch v řadě a k záchraně mu čtyři kola před koncem chybí už pět bodů. Hosté naopak vyhráli po dvou a půl měsících strádání a drží si i nadále desátou příčku.

Situace domácích začíná být hodně kritická. A moc dobře to věděl na úvod i aktivní Grougi, jenž nejprve poslal hezký centr na Tourého, ten ale z voleje zamířil jen nad břevno. Dlouho se hrála hodně uspávací a nezáživná hra, diváky v Brestu nakonec dokázal probudit ve 28. minutě Abdoulaye Doucouré.

Pro tohohle mladíka byl tento zápas mimochodem premiérou v dresu SRFC. Vyšla mu nakonec náramně, jelikož po Pitroipově přihrávce skončil jeho přízemní pokus přesně u tyčky. Na druhé straně se po pěkném pasu Grougiho snažil usměrnit míč za záda Costila dorážející Martial, v koncovce ovšem nebyl úspěšný.

Ve 37. minutě naopak hosté navýšili náskok. Féret uvolnil moc hezky Montaňa, který se ocitl sám před gólmanem Thébauxem a nezaváhal. I po přestávce bylo Rennes o něco aktivnějším týmem. Doucouré ihned ukázal, že by mohl být v budoucnu platným hráčem, a po Pitroipově pobídce znovu pořádně zatopil Thébauxovi.

Brest měl velkou možnost na korigování v 54. minutě. Grougi opět vymyslel finální nahrávku, jenže Ba v zakončení naprosto selhal. Další asistence Grougiho mohl využít Lesoimier, ani on však na Costila nevyzrál. O minutu později mohl Lesoimier znovu skórovat, rovněž Coulibaly se pak z dorážky netrefil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele