27. kolo
03.03.2013 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Brestois - Olympique Lyon 1:1

Lyon promeškal jedinečnou šanci dotáhnout vedoucí PSG; potřeboval k tomu jediné - zvítězit na půdě sestupem ohroženého Brestu. To se však nepovedlo, a po remíze 1:1 zůstávají Gardeho svěřenci na druhé příčce, zatímco domácí si připisují další cenný bod.

Brest dokonce vedl díky brzké brance Kamela Chafniho, ale skóre uzavřel vlastní gól Tripyho Makondy po 53 minutách. Les Gones mohou nevyužité příležitosti hodně litovat - domácí forma bretaňských totiž rozhodně nebyla bůhvíjaká, naposledy zde vyhráli 17. listopadu.

Dnes to však byli oni, kdo začal lépe, a Magaye Guéyé už ve čtvrté minutě vystrašil gólmana Vercoutreho. O čtyři minuty později už lyonská obrana povolila - Guéyé zakombinoval s Chafnim, marocký záložník se dostal do střelecké pozice, a jeho pravačka nekompromisně propálila vše, co jí stálo v cestě - 1:0.

Tlak domácích pokračoval a Mario Lička vyslal do šance Jonathana Ayitého, který sice překonal brankáře, ale zamířil pouze do tyče; na druhé straně se poprvé zahřmělo až téměř po půlhodině hry, kdy Thébaux musel vynikajícím zásahem zneškodňovat pokus Bafétimbiho Gomise. Za dalších jedenáct minut pak domácí gólman pěstmi vyrážel volej Lisandra Lopeze.

I ve druhé půli byl Brest lepším týmem a lyonští mohou být hodně rádi, že si vyrovnávací branku vstřelil sám. Celou akci rozjel Clément Grénier, který našel Malbranqueho, přes nějž se míč dostal až k Lisandrovi; Thébaux sice střelu argentinského útočníka vyrazil, ale odražený míč se zapletl pod nohy Makondovi a od jeho stehna se dokutálel až do sítě - 1:1.

Po tomto nešťastném gólu měl Lyon další příležitost; Lisandrův volej po Umtitiho centru však mířil mimo, a na druhé straně zachránil favorita po Ličkově střele výborný Vercoutre. Šest minut před koncem pak Les Gones prováhali největší šanci urvat vítězství, byť nezasloužené - Lacazette našel svým centrem Malbranqueho, který sice propálil Thébauxe, ale vše nakonec na brankové čáře vyřešil Florian Lejeune.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele