21. kolo
19.01.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - AS Saint-Étienne 0:1

Saint-Étienne možná trochu překvapivě vyloupilo obávaný stadion Brestu, když díky jediné brance Brandaa vyhrálo 1:0 a opět se tak přihlásilo do boje o poháry; hosté tak opět utužili své sebevědomí po postupu do finále Coupe de la Ligue, kde se v dubnu utkají s Rennes.

Christophe Galtierovi se tak pořádně ulevilo - jeho svěřenci vyhráli vůbec poprvé od listopadu a na čtvrtý Lorient už ztrácí pouze tři body. Brest se naopak nečekaně proměnil v tým, který v boji o záchranu spoléhá na venkovní formu - zatímco doma padl už počtvrté v řadě, mimo vlastní stadion se mu to nestalo už šestkrát.

Už po dvou minutách hry se ke střele dostala největší hvězda hostí Aubameyang, ale brankář Thébaux odolal; gabonský střelec však hrozil i dále a krátce poté výborného gólmana dokonce překonal, takže zachraňovat situaci musel až obránce Johan Martial. Thébaux si to vynahradil při další příležitosti a zvýšil skóre svého soukromého boje s africkým forvardem na 2:0.

Brest se k první větší šanci dostal až ve 38. minutě, ale stála za to - Eden Ben Basat ošálil hned dva obránce a poslal míč do boční sítě. Jinak se ale hrálo podle zelených not, a favorit stvrdil tento stav gólem, který přišel pět minut po přestávce. Kreativní Renaud Cohade nacentroval zprava na Brandaa, Thébaux vyběhl zmenšit střelecký úhel, ale brazilský útočník situaci zkušeně kontroloval a uklidil míč za jeho záda - 1:0.

Jenže pak se hosté zatáhli a Brest měl hned několik šancí k vyrovnání. Nejprve musel hned dvakrát zasahovat Stéphane Ruffier; autorem dvojitého pokusu byl opět Ben Basat; poté reprezentačního gólmana vyzkoušel zpoza vápna přízemní ránou také Charlison Benschop. A tlak pokračoval: nejprve Lejeune nenaložil ideálně s hlavičkou po Grougiho pasu, poté Ruffier výtečným zákrokem vytlačil Ben Basatovu ránu z 25 metrů na tyč. To už běžela 87. minuta - a po ní už bylo pro domácí příliš pozdě.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele