17. kolo
12.12.2012 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Bastia - Olympique Marseille 1:2

Fotbalisté Marseille zvládli utkání na půdě Bastie, díky tomu se dostali přes hranici třiceti bodů a jsou stále na třetím místě. V tuto chvíli jsou o skóre za PSG a díky remíze Lyonu ztrácí na první místo jen tři body. Nicméně lehkou úlohu v pohledném utkání na půdě outsidera neměli a až do závěrečného hvizdu se museli strachovat o tři body. Bastia je s devatenácti body patnáctá a klesla o dvě místa, na osmnácté Sochaux má náskok tří bodů.

Marseille se dostala do vedení po čtvrthodině hry po krásné střele Valbueny a dvacet minut před koncem zvýšila po proměněné penaltě Andrého Ayewa. V závěru Bastia zabrala a snížila, na více se však nezmohla. Duel byl velice pohledný a bohatý na vyložené šance, televizní divák se určitě nudit nemohl. První poločas diktovali hru hosté a také zaslouženě vedli, postupem času ovšem domácí celek začínal stále více vystrkovat růžky.

Do první šance utkání se dostal domácí Maoulida, ale pálil vedle. Poté se v 15. minutě urodil nejhezčí moment zápasu. Ještě předtím pálil sice těsně mimo Abdullah, avšak ihned na to po opětovném centru do vápna pálil z první z otočky Valbuena a v opravdu složité situaci zamířil přesně k tyči do horní poloviny branky - 0:1. Hosté pokračovali v tlaku a v polovině prvního poločasu měli další šanci, jenže Jordan Ayew střílel z přímého volného kopu mimo.

Poté měla menší šance i Bastia, jenže další důležitý moment byl k vidění až v polovině druhého poločasu. Brankář Bonnefoi totiž fauloval ve vápně Jordana Ayewa, sudí ukázal gólmanovi žlutou kartu a nařídil pokutový kop. Ten s přehledem k pravé tyči proměnil André Ayew. Domácí se také dožadovali odpískání pokutového kopu, jenže neuspěli.

Závěrečná dvacetiminutovka byla velmi zajímavá. Modeste nejprve pálil jen do Mandandy, na druhé straně vyrazil Bonnefoi s obtíží ránu Jordana Ayewa. Nicméně Bastia se dočkala v 82. minutě, kdy si po centru do vápna naběhl za obranu Anthony Modeste a zblízka podél Mandandy snížil. Od té doby domácí ožili. O dvě minuty později byl blízko vyrovnání Maoulida, ale hlavičkoval nad, minutu před vypršením normální hrací doby vyboxoval skvělý Mandanda přímý volný kop Khazriho. V závěru Marseille už kontrolovala hru a nakonec zvítězila.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

další průšvih OM....tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footytube.com/video/bastia-vs-marseille-1-2-ligue-1-highlights-official-hd-12-12-12-148029?ref=wv_relbox

Na Francouzské lize se mi líbí to, že je každý rok na čele strašně vyrovnaná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele