38. kolo
26.05.2013 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - FC Sochaux 0:0

Poslední bod, který potřebovali k záchraně. Sochaux uhrálo v Bastii bezbrankovou remízu, a i v následující sezoně se tak objeví mezi francouzskou elitou.

Sochaux před tímto zápasem ještě nemělo udržení v nejvyšší sezoně jisté: v případě vítězství Troyes nad Valenciennes by se totiž do nižší soutěže mohlo podívat právě Sochaux. Nicméně vše nakonec dopadlo pro hosty dobře: Les Lionceaux na Korsice uhráli potřebný bod a Troyes padlo ve Valenciennes.

V lepší formě se však v úvodu utkání ukázali domácí fotbalisté, kteří hned v první pěti minutách zápasu zasypali hostujícího brankáře několika střelami. Jako první pálil mimo Claudio Beauvue, následně o něco přesněji Florian Thauvin a ve čtvrté minutě hlavičkoval po rohovém kopu nebezpečně Gilles Cioni.

Hosté se k prvnímu náznaku šance dostali až po dvaceti minutách hry, v nadějné pozici se ocitl Vincent Nogueira, jenž se nebál vypálit. Nicméně jeho ránu zblokoval jeden z obránců. Stejný osud postihl o několik okamžiků později rovněž pokus Sloana Privata. Po půlhodině hry se k nebezpečné hlavičce prodral Thierry Doubai, nicméně ani on neprolomil smůlu Sochaux.

Konec poločasu opět končil v režii domácího výběru. Jak Jérémy Choplin, tak následně i Claudio Beauvue však svou střelu mezi tři tyče usměrnit nedokázali. Největší příležitost druhého poločasu přišla deset minut po změně stran: Ryad Boudebouz napřáhl z dvaceti metrů a svým pokusem rozezvučil břevno za gólmanem Pouplinem.

Stejný hráč zkoušel své štěstí i o pět minut později, nicméně tentokrát jeho střelu zastavil pozorný brankář Pouplin. Po nepříliš záživném průběhu druhého poločasu nakonec téměř přišla překvapivá branka. V 90. minutě upaloval sám na brankáře Toifilou Maoulida, nicméně Pouplin jeho ránu vychytal, udržel tak čisté konto, a tak i prvoligovou účast Sochaux v následujícím ročníku Ligue 1.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele