23. kolo
02.02.2013 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Évian Thonon Gaillard 0:0

Třetí remíza v řadě Évianu pomohla. Loňský nováček má nyní na sestupové pozice dvoubodový náskok, jeho dnešní soupeř z Bastie má ještě o čtyři body více.

Blíže vítězství měli přesto domácí fotbalisté. Ten štěstí nepřálo zhruba po hodině hry, Claudio Beauvue se musel po své střele, které se zastavila až o brankovou konstrukci, chytat za hlavu. Nakonec se však oba celky radovaly i z jednoho bodu, Évian v lize remizoval již potřetí v řadě. Zatímco Bastia narušila dvě minulá utkání bez bodů a na osmnáctou příčku má náskok šesti bodů.

První příležitost celého utkání měli rovněž domácí, konkrétně to byl právě Claudio Beauvue. Již po dvou minutách hry ho do samostatného úniku poslal Florian Thauvin, nicméně záložník Bastie nevyzrál na pozorného gólmana Bertranda Laquaita, jenž balon vyrazil na rohový kop. Bastia byla v prvním dějství jasně lepší než její soupeř.

To potvrdil svou ranou i Thauvin. Ten využil tentokrát dobré práce kolegy Juliana Palmieriho a pohotovou střelou pořádně protáhl Laquaita. Neradoval se ani Julien Sablé. Jeho ránu z první dokázal ještě před gólmanem Évianu tečovat do zámezí obránce Daniel Wass.

Na první příležitost museli hosté čekat až do 38. minuty, nicméně téměř se dočkali úvodní branky. Nahrávka Miloše Ninkovice až nečekaně hladce otevřela domácí obranu, mezi kterou si naběhl pohotový Kevin Bérigaud a z bezprostřední blízkosti pálil na Mickaela Landreaua. Nicméně zkušený veterán v brance Bastie míč lapil.

Na druhé straně pak přišla největší příležitost celého klání. V 44. minutě vyslal Beauvuea do volného prostoru Julien Sablé, nicméně ani jeho volej se neujal. Chvíli před koncem prvního poločasu zastavila jeho ránu branková konstrukce. Druhé dějství bylo o něco nudnější než to první, ani jeden z celků se již za vítěznou brankou příliš nehnal.

Bastia zahrozila po sedmdesáti minutách hry. Pokus Toifiloua Maoulidy však brankář Laquait dokázal vyrazit na rohový kop. Na druhé straně pálil poměrně nebezpečně Sidney Govou, Wahbi Khazri zase na druhé straně těsně přestřelil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele