19. kolo
22.12.2012 20:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

SC Bastia - AS Nancy-Lorraine 4:2

Nancy smůlu z první poloviny letošní sezony neprolomilo ani v posledním podzimním ligovém utkání. Tým Jeana Fernandeze odlehl korsické Bastii 2:4 a nadále zůstává na poslední příčce tabulky.

O vítězství domácího mužstva bylo jasno již po necelé půlhodině hry. To se totiž již prosadil Jerome Rothen, Anthony Modeste a Sambou Yatabare a Bastia tak šla do kabin s vedením 3:0. Za hosty sice následně snížil Moukandjo, velice rychle ale svou trefou odpověděl druhou brankou Modeste. Poslední slovo přesto měli hosté, naposledy mířil přesně André Luiz.

Pět zápasů dlouhá série remíz 1:1 Nancy tak skončila poměrně dramaticky. Utkání se přitom vůbec neodehrálo na domácí půdě Bastie: zápas byl odehrán na neutrálním hřišti v Gueugnonu poté, co se na stadionu na Korsice odehrálo několik nebezpečných incidentů, do nichž byli zapleteni fanoušci Bastie.

To však neodradilo SCB od rychlé zteče soupeřovy branky. Již po osmi minutách se Korsičanům jejich snažení vyplatilo. Wahbi Khazri zahrával rohový kop, svým centrem našel na vzdálenější tyči Jermeho Rothena, jenž hlavou usměrnil balon do sítě - 1:0.

Stejná situace se opakovala o čtyři minuty později. Tentokrát roh zahrával autor první branky Rothen, jenž si v pokutovém území našel Anthonyho Modesteho. Bývalý útočník Bordeaux zůstal ve vápně zcela osamocen a hlavičkou nedal brankáři Gregorinimu žádnou šanci - 2:0.

Ve 25. minutě to již bylo o tři branky. A gól padl opět ze standardní situace - opět z rohu. Tentokrát ho kopal opět Khazri, jenž opět mířil na vzdálenější tyč a jenž si nakonec opět připsal asistenci. Jeho pas dokázal využít tentokrát Yatabaré - 3:0.

Hosté na tento nenadálý vývoj odpověděli pět minut po změně stran. Poprvé přišla trefa ze hry, Moukandjo napřáhl z dvaceti metrů, když si povšiml špatně postaveného gólmana Bonnefoie, a trefil se přesně. Domácí mohli pouze hubovat Bonnefoiemu, jenž svou nekoncentrovaností brance dopomohl - 3:1.

Tříbrankový náskok se Bastii vrátil po hodině hry. Hlavička bránícího Puygreniera, jenž odvracel rohový kop, našla pouze dobře postaveného Modesteho, jenž si míč pohotově zpracoval a ze šesti metrů s noblesou překonal Gregoriniho v bráně protivníka - 4:1.

A i poslední branka padla z rohového kopu. Tentokrát ho však dokázali využít hráči Nancy. Čtrnáct minut před koncem usměrnil roh Romaina Grangeho do branky André Luiz, hosté se však již na více nezmohli a zápas tak skončil 4:2 pro domácí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele