37. kolo
18.05.2013 21:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 3:1

Oslavy titulu v Paříži vyšly na jedničku. Domácí porazili již sestupující Brest hladce 3:1, dva góly do své bohaté sbírky přidal Zlatan Ibrahimovic. Především se však s profesionální kariérou na domácím stadionu loučil David Beckham. Fotbalová legenda se neubránila kapancům slz, jakmile v 82. minutě odcházela z placu.

Věděl, že je to jeho poslední utkání před vlastními fandy, po něm ho hráči vítězoslavně vyhazovali do vzduchu. I on svou prací přispěl k úspěchu, na který PSG čekalo od roku 1994. V klubu hrál navíc zadarmo. Slzy přitom neutíral jen on, ale třeba i president klubu Nasser Al-Khelaifi musel během emotivního zážitku použít kapesník.

Večer věnovaný všem příznivcům pařížského celku byl spíše jedna velká párty. Někteří hráči měli nové účesy či pomalované tváře francouzskou trikolórou, sluneční brýle na lavičce rovněž nebyly žádným problémem. Až na Brest, jenž už s jistotou ví, že padá dolů, si v Parku princů fotbal užívali se vším všudy.

Situace se pro domácí hned od začátku vyvíjela velice dobře. Chantome z pravého křídla poslal balón doleva na Ibrahimoviće, jenž se snadno zbavil svého strážce a křižnou ránou načal účet. Brankář Thébaux se o pár chvil později pořádně zapotil: Beckham našel parádně Ibrahimoviće, míč z brankové čáry nakonec vyboxoval.

Na druhé straně se mohl prosadit Chafni svým dalekonosným pokusem, gólman Sirigu ovšem dobře zasáhl. Ibrahimović jinak pokračoval ve své fazóně, byl prostě k neudržení, po sólu přes dva obránce chybělo jen přesnější zakončení. Ve 31. minutě nakonec PSG navýšilo vedení. A by u toho kapitán Beckham.

Netradiční muž s páskou na ruce z rohového kopu našel Matuidiho, který krkolomným způsobem, ale přece dostal balón do sítě. O čtyři minuty později fauloval Lička a Beckham měl k dispozici přímý volný kop. Nakonec ale exekuci přenechal Ibrahimovićovi a udělal dobře. Byl prvním gratulantem po parádní ráně švédského snajpra.

Hattrick mohl být na světě, avšak Ibrahimović poté pálil z voleje jen vedle brány. Druhý poločas si užíval také mladičký gólman Aréola, jenž vystřídal Sirigua. Moc práce přitom neměl, jeho protějšek Thébaux ale ano. Třeba při šanci Gameira, jehož francouzský forvard trefil šťastně do nohou.

Beckham před svým odchodem ze hřiště rozdal ještě jeden balón, Gameiro však po převzetí nebyl úspěšný v koncovce a trestuhodně tutovku zazdil. Hosté zaznamenali čestný úspěch devět minut před koncem. Benschop unikl na hraně ofsajdu a přesně zacílil. Ovšem radost tímhle zásahem PSG určitě nezkazil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

čarodej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Ibrahimovič, Beckham dá domácího rozlučkovýho góla z penalty)

Reagovat
smazaný uživatel

Sláva PSG i Becksovi

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny rozlouceni Davida

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele