30. kolo
29.03.2013 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 1:0

Přišel na posledních dvacet minut hry, po deseti minutách na hřišti rozhodl. Kévin Gameiro vstřelil svou šestou ligovou branku v sezoně, díky níž se Paris Saint-Germain ještě více přiblížilo titulu. Montpellier na jedinou trefu v zápase zareagovat nedokázal.

Tým z hlavního města Francie má nyní na svém kontě již 61 bodů, na čele tabulky má tak neuvěřitelně propastný náskok osmi bodů. Propast se přeci jen v neděli, kdy své zápasy odehrají dva největší pronásledovatelé PSG, tedy Lyon a Marseille, mohla alespoň o tři body snížit. Tým Carla Ancelottiho dnes přesto svůj úkol splnil a může se již plně koncentrovat jen a pouze na úterní zápas Ligy mistrů s Barcelonou.

Barca se již brzy představí v Parku princů - a mnoho novinářů i obyčejných smrtelníků proto spekulovalo, zda bude pařížský celek plně koncentrován na - upřímně řečeno - protivníka z jiné kategorie. Odpověď přišla po několika minutách: Clément Chantome po parádním centru Maxwella mířil pouze těsně vedle.

Na druhé straně vytrhl z ofenzivního snažení domácí hráče John Utaka, Sirigu ovšem bez problémů kryl. A po chvíli to byl opět Zlatan Ibrahimović a překvapivě také Thiago Silva, kteří v úvodních minutách zasypali Jourdrenovu branku střelami. Zatímco tyto pokusy mohl Jourdren krýt pouhým zrakem - míč skončil nad brankou -, o něco více se musel snažit při dalším pokusu švédského šutéra. Míč mu musel sebrat zpod jeho nohou.

Montpellier mohl za remízový stav děkovat pouze svému brankáři. Thiago Silva krátce před druhým poločasem velice nebezpečně hlavičkoval po přímém kopu, nicméně Jourdren i tentokrát kryl. I jeho krajan, brazilský obránce Alex, zahrozil po standardní situaci. Po rohovém kopu Jérémyho Méneze však hlavou mířil pouze do připravené náruče Jourdrena.

Paris SG se dralo dopředu i v úvodu druhého dějství. Projektil Gregoryho van der Wiela však skončil nad brankou a Ménez zase po chytrém přiťuknutí Ibrahimovice minul. Nicméně váhy na stranu Montpellieru přeci jen mohl převrátit Rémy Cabella, jenž se vrátil po zranění. Ke štěstí domácích se však stihl vrátil van der Wiel, který zabránil nebezpečně se vyvíjející situaci.

Gameiro, jenž přišel na posledních dvacet minut utkání, již několikrát prokázal - i když příležitostí příliš nedostává - svou neuvěřitelnou efektivitu a platnost. A to i v dnešním zápase. Paris Saint-Germain nachytalo svého soupeře při protiútoku. Ménez přihrál Ibrahimovicovi a švédský kanonýr rychle poslal balon Gameirovi. Ten si nedělal starosti a z bezprostřední blízkosti napálil balon do sítě - 1:0.

Ibrahimovic mohl v závěru utkání vedení svého týmu ještě navýšit. David Beckham, jenž přišel na hřiště společně s Gameirem, ho oslovil originální přihrávkou dozadu a švédský kanonýr k překvapení všech v jasné pozici nedokázal míč napálit podle svých představ.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

yes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele