4. kolo
02.09.2012 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Rennes 3:1

Marseille pokračuje ve skvělém startu do sezony, když bezpečně porazilo Rennes a vrátilo se tak do čela tabulky. Hosté mají naopak i nadále obrovské problémy sami se sebou... br Domácí poslal do vedení levý bek Jérémy Morel, za hosty však krátce po změně stran vyrovnal Julien Féret. Autorem vítězné branky se proto stal až největší marseilleský hrdina dosavadních zápasů, André-Pierre Gignac, aby na konečných 3:1 zvýšil vlastním gólem Romain Danzé.

Pro Marseille to znamená 100% bilanci - čtyři zápasy, čtyři góly, a také dvoubodový náskok na druhý Lyon. I přes určité oslabení se týmu na začátku sezony mimořádně daří, a nic se na tom nezměnilo ani po dalším odchodu - Stéphane M'Bia zamířil na poslední chvíli do QPR, což Baup vyřešil nasazením dosud neznámého Kassima Abdallaha.

Jednu změnu udělal i kormidelník Rennes Frédéric Antonetti: při posledním zápase, premiérovém vítězství sezony proti Bastii, hrál od začátku Sadio Diallo, nyní se doprostřed hřiště postavil Vincent Pajot.

Marseille ukázalo dobrou formu už od úvodních minut, a tak mohla nová posila Joey Barton z tribuny sledovat, jak po pouhých třech minutách nebezpečně pálí Gignac. Znovuzrozený kanonýr sice zblízka bránu netrefil, ale hosté si neoddychli nadlouho; o pár vteřin později se Abdallah uvedl přesným pasem na Andrého Ayewa, který hlavičkoval vedle.

První pokus na bránu zaznamenal v 15. minutě Mathieu Valbuena, ale Costil se vytasil s dobrým zákrokem. Neuspěli ani Morgan Amalfitano a Rod Fanni, nicméně gól v síti zoufalých Les Rouge et Noir doslova visel ve vzduchu...

...a 10 minut před přestávkou se domácí příznivci konečně dočkali, když se Jérémy Morel probil do rohu vápna a jeho levačka bezpečně propálila Costila - 1:0.

Vyrovnávací branka přišla v 57. minutě; šlo přitom o teprve druhou střelu Rennes na bránu. Také Julien Féret střílel z rohu pokutového území, vybral si ránu do vinglu a Mandanda neměl nárok - 1:1.

A to byl pro Marseille problém, protože na rozdíl od prvních pětačtyřiceti minut bránilo Rennes po obrátce zodpovědněji a šance nepřicházely. Až do 80. minuty to tak vypadalo, že Rennes přežilo úvodní klinickou smrt a dotáhne zápas k velmi cennému, ač nezaslouženému výsledku...

...jenže právě 10 minut před koncem se probudilo spící zvíře jménem André-Pierre Gignac. Jeho první střelu na bránu sice ještě Costil konečky prstů vyrazil, ale o dvě minuty později už Phocéens opět vedli: zkušený kanonýr vypálil z hranice pokutového území do pravého spodního rohu Costilovy brány - 2:1.

A s tímto výsledkem už Marseille mohlo dohrát zápas v poklidu, a ještě přidat něco navíc, o což se nejprve pokoušel Ayew, ale jeho hlavička z 10 metrů místo v síti nenašla. "Pomohl" tak až nešťastný zásah hostujícího beka Danzého, který v nastaveném čase uklidil balón za záda vlastního gólmana - 3:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
PePiG7

OM poprve inkasuje ale i tak vyhraje, 1-3 MVila-Gignac,2xAyew

Reagovat
PePiG7

akorat jsem to obratil, ale tip

Reagovat
smazaný uživatel

Malo branek,ted narazi domaci konecne na poradneho soupere 1:0 , mozna remiza 0:0 .

Reagovat
Veselac

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele