38. kolo
26.05.2013 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Reims 0:0

Marseille zakončilo úspěšnou sezonu domácí remízou 0:0 s Remeší a i v posledním utkání tak potvrdilo pověst týmu, na jehož zápasech se letos nestranní fanoušci příliš nebavili.

Oba soupeři měli jasno už před výkopem - Olympique nemohlo skončit na jiném než druhém místě, nováček z Remeše byl už zachráněn. Není proto divu, že se ani jedna strana po dlouhé a náročné sezoně dopředu příliš nehrnula; první šanci si přisal André-Pierre Gignac, jehož parádní střelu vyrážel brilantním zákrokem Kossi Agassa, a domácí neuspěli ani v následné situaci, kdy Gignac prodloužil Valbuenův roh k Ayewovi, kterému ve skórování z bezprostřední blízkosti zabránila pouze teč bránícího Grzegorze Krychowiaka.

Gignac, nejlepší střelec Marseille, byl vůbec hodně vidět, ale ani jeho další (tentokrát vyloženě slabý) pokus nezpůsobil hostujícímu gólmanovi mnoho problémů. Remeš zareagovala až přímým kopem Floyda Ayitého; míč sice propadl domácí obranou až k zadní tyči, ale zaskočenému Nicolasi de Prévillovi se nepovedlo jej usměrnit do sítě. Zimní posila z Istres se na poslední chvíli zmohla pouze nastavit nohu, od níž se míč odrazil nad břevno Mandandovy brány.

Mandanda ve skutečnosti nemusel zasahovat ani jednou - Remeš nezaznamenala po celých 90 minut jedinou střelu na bránu, a potvrdila tak svoji chabou útočnou formu ve venkovních zápasech, v nichž se Fournierovým svěřencům podařilo skórovat pouze třináctkrát. Marseille bylo nebezpečnější, ale k ničemu to nevedlo - Ayewova hlavička sice padla do cesty Bartonovi, ten však míč trefit nedokázal, a v závěrečné šanci se ghanskému křídelníkovi zase postavil do cesty spolehlivý Agassa.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele