33. kolo
20.04.2013 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Brestois 1:0

Marseille to opět dokázalo - už pojedenácté v sezoně přehrálo svého protivníka nejtěsnějším možným rozdílem. Tentokrát to díky skvělému přímému kopu Cheyroua ze závěru první půle odnesl Brest.

Phocéens tak stáhli náskok vedoucího PSG na provizorních 6 bodů, více je ale může těšit fakt, že se navrátili před Lyon na strategické druhé místo, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů. Brest se naopak stále propadá, prohrál už pošesté v řadě a jeho manko na záchranu tak zřejmě opět vzroste; léčba koučem Corentinem Martinsem, zdá se, letos nepomůže.

Levý bek Marseille Jérémy Morel před zápasem tvrdil, že chápe, že se diváci často nudí; dnes však domácí udělali pramálo pro to, aby tento problém nějak vylepšili, spíše naopak. Utkání postrádalo herní kvalitu a jasné šance, Brest zatvrzele bránil a Marseille v útoku opět chyběla potřebná jiskra.

Gólová situace tak vlastně byla první vzrušující akcí, a to ani nepřišla ze hry - Ousmane Coulibaly těsně za hranicí vápna stáhl k zemi Cheyroua, který se postavil k následnému přímému kopu a překrásnou kroucenou střelou poslal domácí do vedení. Brest, který do té doby bránil dobře, inkasovaná branka do šatny pochopitelně hodně rozhodila..

..přesto se však ve druhé půli odvážil i dopředu a v 50. minutě se na 25 metrech opřel do míče Christian Benschop; Mandanda však první přímou střelu soupeře zlikvidoval pohodlným zákrokem. Následovala dvojice marseilleských šancí v režii Mathieu Valbueny - šikovný záložník nejprve sám střílel těsně vedle, poté se po jeho přímém kopu Mendesovi dokonce podařilo hlavičkovat za Thébauxe, ale situace byla správně posouzena jako ofsajdová.

Brest zareagoval dvěma příležitostmi v závěru zápasu, ale ani Chafnimu, ani Raspentinovi (zapůjčenému do Bretaně právě z Marseille) se Mandandu nepodařilo skutečně ohrozit. Nezáživný zápas tak skončil těsným vítězstvím favorita.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele