38. kolo
26.05.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon na závěr skolil Rennes a udržel třetí pozici

Lyon si v příští sezóně Ligu mistrů zahraje. Vítězství 2:0 mu zajistilo postup do třetího předkola, aniž by se musel ohlížet na výsledky ostatních celků. Rennes naopak prožilo hodně bídnou sezónu a ani na samotný závěr se neloučilo v dobrém světle. Svěřenci již bývalého kouče Fréderica Antonettiho tak končí až na třináctém místě.

SRFC nevstoupil do utkání špatně, Erdinc ve 4. minutě napřáhl k dobré střele, nicméně gólman Lopes mu jí polapil. O deset minut později navíc pálil nebezpečně Pajot a i v tomhle případě musel Lopes zasahovat. Vlažný úvod zápasu nakonec utnula proměněná penalta z 24. minuty, která OL ohromným způsobem pomohla.

Apam hrál totiž ve vápně rukou a sudí Kalt ukázal na bílý puntík. Pokutového kopu se jal Lisandro López, jenž neměl větší problém s jeho exekucí. Lyon tenhle moment nakopl dopředu, hned za dvě minuty mohl skórovat Gourcuff z bezprostřední blízkosti, nicméně gólman Costil skvěle zasáhl.

Těsně před přestávkou zkusil překonat Costila ještě jednou López, ze hry se mu to ovšem přízemním pokusem tentokráte nepodařilo. Stejně jako na začátku první půle, i do té druhé nevstoupili domácí dobře. A mohou děkovat Lopesovi, že Mavingovu ránu vyrazil vedle tyčky a ani Pajot na něj nevyzrál.

Efektivita Les Gones ale v dnešním utkání fungovala velice dobře. V 68. minutě nechal Grénier zavzpomínat na staré časy za dob Juninha a obdobným způsobem jako slavný Brazilec z přímého kopu z velké dálky nedal Costilovi žádnou šanci. Byla to prostě parádní trefa po vzoru jednoho z nejlepších hráčů v této disciplíně.

Rennes se sympaticky snažilo s výsledkem něco udělat, jenže křeč, která v jeho hře byla vidět prakticky celou druhou polovinu sezóny, vládla i v posledních minutách této sezóny. V největší možnosti selhal Pitroipa, jenž vyhořel na Lopesovi. V 83. minutě Grénier zase dobře rozehrál standardku, avšak Costil si mezi třemi tyčemi nyní poradil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

máme to ve svých rukou...navíc Lille a ASSE hrají spolu a zelenáči se do útoku moc tlačit asi nebudou...každopádně beru jedině výhru, at je to bez nervů...3-1

Reagovat
El Fáňos

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

v Nice vyrovnal Grenier...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0...Lyon si Ligu mistrů pohlídá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele