15. kolo
01.12.2012 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Montpellier HSC 1:0

Pětizápasovou šňůru neprohraných utkání Montpellieru nemohl utnout nikdo jiný než ve skvěle hrající formě Bafetimbi Gomis. Dredatý Francouz stejně jako proti Marseille zařídil vítězství Lyonu znovu a stvrdil tím vedoucí pozici Les Gones. K hattricku ze středy tentokráte přidal jedinou trefu utkání z první půle.

Bylo vidět, že je Gomis po skalpování OM opět při chuti. Už v 10. minutě uvolnil do vyložené pozice Ghezzala, který se dokázal zbavit obránce Hiltona, na mladého gólmana Ligaliho, jenž díky problémům Montpellieru se zraněními mužů mezi třemi tyčemi prožil debut v Ligue 1, ovšem nevyzrál.

O šestnáct minut později už však Ligali úspěšný nebyl. Grénier, podobně jako v Marseille, předvedl jinak znovu velmi dobrý výkon, udělal si místo kolem svého prostoru, poslal balón na Gomise a ten nechytatelnou pravačkou poslal domácí do jednobrankového vedení. O pět minut později byl na druhé straně v ráži brankář Vercoutre, se střelou Camary si ale po přihrávce od Belhandy poradil.

Do přestávky ještě mohl skórovat Malbranque, jemuž se dostal míč k nohám po precizně zahrané akci jeho celku zhruba na hranici vápna, následně vypálil, nicméně Ligali se v tuhle chvíli nenechal překvapit. HSCM byl ve druhém poločase lepším mužstvem, ke kýženému vyrovnání se však nepropracoval.

Jistotou OL byl také Vercoutre, díky němuž by se nakonec domácí radovat ze tří bodů nemohli. Především jeho dva zákroky proti šancím Estrady byly velice důležité. Lyon se jinak směrem dopředu nijak výrazně nehnal a snažil se hlavně udržet průběžné vítězství, což se mu v konečném účtování podařilo. Největší možnost měl Grénier v 73. minutě, z přímého kopu na Ligaliho ale nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Langi

musíme potvrdit 3 body z Marseille...tipuju 2-1 jako vloni

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele