24. kolo
10.02.2013 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Olympique Lyon - Lille OSC 1:3

Lyon začíná mít pořádný problém - podruhé za sebou totiž prohrál, podruhé to bylo poměrem 1:3, a kromě domácí neporazitelnosti tak přišel i o další tři body, životně nutné k útoku na francouzský titul.

Lille naopak notně oživilo své pohárové naděje - sice zůstává i nadále desáté, ale ztráta na čtvrté Saint-Étienne už činí pouhých šest bodů, což je také hodnota náskoku vedoucího PSG právě na Lyon. Dogy se přitom dostaly už do hrozivého tříbrankového vedení díky Chedjouovi, kterého "do šatny" následovat Balmont a také Salomon Kalou z penalty; za Lyon opticky upravoval skóre až další desítkou Lisandro, ale to už bylo pozdě.

Hosté se na této půdě dočkali výhry po 8 letech, a bylo to zasloužené - Chédjouova branka z 27. minuty nebyla než vyústěním obrazu hry. Kamerunský obránce byl soupeři ponechán zcela osamocený ve vápně, a nic mu tak nebránilo trknout hlavou do sítě Payetův rohový kop.

Lyon tuto facku k probrání evidentně potřeboval, a Steeve Elana se brzy poprvé zapotil, když musel likvidovat Lisandrovu dělovku; s Grénierovou hlavičkou už tolik starosti neměl. I přesto se však do šaten šlo za stavu 0:2, o což se postaral Florent Balmont, sám bývalý hráč Lyonu - zkušený záložník vytěžil maximum z kombinace Kaloua s Payetem, a po zpracování propálil Vercoutreho přízemní střelou.

Dvou branek jsme se doččkali i po přestávce; šlo však o "pouze" penaltové trefy. Lyon samozřejmě potřeboval co nejrychleji vstřelit gól, jenže stal se přesný opak - Biševac ve vápně trochu nešťastně zahrál rukou a sudí Laurent Duhamel byl nemilosrdný. A příliš slitování s domácími neměl ani exekutor Salomon Kalou.

Ani tehdy však ještě nebylo nic zcela ztraceno, protože Lyon snížil manko na dva góly ještě před dovršením hodiny hry - Franck Béria fauloval Lisandra, a tak se kopala penalta i na druhé straně. Úspěšný zářez a snížení na 1:3 si se štěstím (Elana se dotkl míče) připsal sám postižený, pro nějž jde o sedmou branku sezony.

Přestože neskóroval, byl nejvýraznější postavou zápasu (pokolikáté už?) Dimitri Payet; to on narušoval stupňující se lyonské tempo útočnými akcemi. Nejprve tedy zahrozili domácí střídajícím duem Benzia - Gomis, přičemž se fantastickým zákrokem musel vytáhnout Steeve Elana; pak už však přišla řada na reprezentačního křídelníka. Ten totiž nejprve přihrával do gólové pozice Martinovi (Vercoutre zachraňoval), poté pálil z nějakých 14 metrů sám - a za Vercoutrem zazvonila tyč..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Lyon 2:2 Lille

Reagovat
Langi

no hezky...další ztráta už ale nepřipadá v úvahu...

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele