7. kolo
30.09.2012 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 0:2

Mimořádně zajímavý zápas slibovalo dnešní střetnutí těchto dvou ambiciózních týmů, a konečný výsledek je rozhodně také mimořádně zajímavý: Girondins de Bordeaux totiž porazili na Stade Gerland domácí Lyon v poměru 2:0.

Šlo o utkání celků, které letos ještě neprohrály: u Bordeaux tak tato šňůra stále platí, zatímco Lyon poprvé klopýtl. Výhru hostům zařídili ve druhé půli Benoit Trémoulinas a Cheick Diabaté, mezi jejichž zásahy se vešel ještě domácí Alexandre Lacazette, kterému však branka nebyla uznána. Lyon rozhodně nebyl "na ručník", naopak, ale Cédric Carrasso v bráně Girondins předvedl velmi dobrý výkon.

Ve skutečnosti to byli právě Les Gones, kdo se jako první pustil do útočení, ale střela Clémenta Gréniera přelétla konstrukci a nezadařilo se ani Bafétimbi Gomisovi. To běžela devátá minuta a domácí právě jasně dominovali, ale obraz hry se velice brzy vyrovnal a k další akci došlo až po půlhodině: Lisandro Lopez obelstil bránícího Henriqueho, ale k pořádnému zakončení se nedostal.

Český záložník Jaroslav Plašil byl následně u dvou protichůdných situací; nejprve Grénier využil jeho laxnosti a vyzkoušel Carrassovu připravenost, ale poté zkušený středopolař skvělým pasem našel Diabatého, s jehož střelou si poradil Vercoutre. Lyon začal prostřednictvím aktivního tria Grénier - Gomis - López opět hrozit přibližně po hodině hry, ale Carrasso dělovku prvně jmenovaného zlikvidoval.

A brzy toho měli domácí litovat. 65. minuta a ukázka vynikající kopací techniky Benoita Trémoulinase, který ošálil jak Lovrena, tak Vercoutreho - 0:1. Lyon sice prostřednictvím Lacazetteho hlavičky po rohovém kopu okamžitě vyrovnal, ale rozezněla se píšťalka sudího, podle nějž míč již předtím opustil hru. Neuspěl ani mladičký Yassine Benzia, který přestřelil bránu.

"Nedáš, dostaneš" - tohle heslo si asi budou na Stade Gerland opakovat ještě dlouho. Diabaté totiž vzápětí využil nedorozumění mezi Mouhamadou Dabem a Dejanem Lovrenem v obraně domácích a v 81. minutě překonal Vercoutreho podruhé - 0:2. O zvrat se ještě pokoušel střídající Jimmy Briand, ale jeho pokus z 86. minuty se mezi tyče nevešel.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tohle si teda rika o remizu neuveritelnym zpusobem presto zkusim tipnout 1:0 nemam rad Bordeaux

Reagovat
Veselac

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

no videl som tu remizu ty tiez vyhraju tam kde namaju a tam kde maju vyhrat remizzuju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele