5. kolo
16.09.2012 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AC Ajaccio 2:0

Rutinní domácí výhra nad Ajacciem - a Rémi Garde si může pochvalit, jakou má jeho Lyon dobrou formu. Loňského nováčka totiž pohodlně porazil 2:0 a odmítl tak zopakování loňské blamáže (1:1).

Znamená to, že statistika Les Gones na Stade Gerland zůstává i po dnešku stoprocentní. Na listinu střelců se kromě osvědčeného kanonýra Lópeze zapsal i chorvatský stoper Dejan Lovren, a jejich zásluhou je "obrozený" Lyon v lize stále neporažen.

Gardeho svěřenci pevně drželi otěže zápasu už od prvních minut a mexický gólman ve službách Ajaccia, Guillermo Ochoa, měl od začátku dost práce. Halfvolej Clémenta Gréniera z páté minuty však zkušeně zlikvidoval.

Ajaccio se soustředilo na obranu, jenže už po 25 minutách hry se tento plán zhroutil - a Lyon tak na kýžené vedení nemusel čekat příliš drouho. Byl to opět Grénier, kdo připravil úspěšnou akci, konkrétně rohový kop a úspěšné dotažení mise "zmatení Ochoy" - Lovren tak mohl ideálně využít zmatků před Ochoou, vyběhnuvším ze své pozice, a dorážet do prázdné brány - 1:0.

Za Lyon poté nejvíce hrozil Bafétimbi Gomis, a přestože si korsická obrana s tímto reprezentačním útočníkem nevěděla rady, ke gólu to nevedlo: Gomis nejprve pálil těsně vedle, aby následně převzal míč ve druhé vlně, probil se středem hostující defenzivu a přestřelil podruhé - o centimetry.

Ajaccio sice v samém závěru prvního poločasu také zahrozilo a Vercoutreho zaváhání musel hasit bránící Mouhamado Dabo, ale od přestávky to byl zase starý dobrý Lyon - což pro Ochou znamenalo spousta příležitostí ukázat svůj um. To se mu dařilo dobře až do 75. minuty. Tehdy totiž míč převzal Jimmy Briand, poslal ho Steedu Malbranqueovi a tento zkušený borec udělal to nejlepší, co mohl - vyslal ke skórování mašinu jménem Lisandro López. 2:0.

Agilní Ochoa potom sice ještě v závěru předvedl několik pěkných věcí, což platí zejména pro výborný zákrok proti Briandovi, ale v zápase samotném neměl jeho tým příliš velkou šanci. Lyon očekávaně zvítězil a drží se tak v popředí tabulky.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
sajty

Tady je zase optimistů.S těma největšíma sráčema máme největší problémy.Tipuju vydřenou výhru 2:1 nebo 3:1.

Reagovat
Langi

pokud bude hrát starý dobrý 4-2-3-1 a Greniér zas nebude zastrčenej někde ve středu a nebude muset bránit tak by to mělo bejt v pohodě

Reagovat
Langi

Vercoutre - Reveilleré, Lovren, Biševac, Monzón - Gonalons, Mvuemba (Fofana) - Lacazette, Greniér, Bastos - Gomis (Lisandro)

Tip: 3:0...nemuseli bysme zas dostat góla

Reagovat
sajty

Hm,to vypadá celkem nabušeně.

Reagovat
smazaný uživatel

az na to ze Lisandro je uz Fit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele