20. kolo
13.01.2013 17:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Valenciennes FC 5:0

Skvělá forma Nice pokračuje i v jarní sezoně. Svěřenci Clauda Puela si před vlastními fanoušky smlsli na přímém konkurentovi v boji o poháry z Valenciennes, které domů odjíždí s pětibrankovým přídělem.

Les Aiglons v podzimní části sezony všechny příjemně překvapili, když se díky takovým výsledkům jako vítězství 2:1 nad hvězdami nabitým Paris Saint-Germain probojovalo na dostřel pohárovým pozicím. A zatím to vypadá, že úspěšná sezona Nice by mohla pokračovat i nadále.

Valenciennes by na dnešní den snad nejraději zapomnělo. Jediné, čím se tým ze severu Francie prezentoval, byla snad pouze střela Gaetana Bonga z osmé minuty, jíž však bez větších potíží kryl Joris Delle. Od té chvíle se na hřišti pohyboval pouze jeden celek.

Velice aktivní byl především argentinský útočník Dario Cvitanich, ten hned v úvodu pálil velice nebezpečně z třiceti metrů. Následně se dvakrát marně pokoušel překonat Nicolase Penneteaua i Kevin Diaz. Nakonec to přesto byl Cvitanich, jenž těsně před koncem prvního dějství poslal svůj tým do vedení.

Jeden z nejlepších střelců francouzské nejvyšší soutěže si zpracoval přihrávku Didiera Digarda, přesprintoval bránícího Isimata-Mirina a následně bez větších potíží překonal rovněž gólmana v bráně soupeře - 1:0.

Branka do šatny domácí mužstvo mohutně povzbudila a již zkraje druhého poločasu se málem do stoprocentní příležitosti dostal po nahrávce Digarda mladý Lloyd Palun. Tým z Azurového pobřeží tak na druhou branku musel čekat do 59. minuty. Přímý kop Erica Bautheaca našel dobře postaveného Renata Civeliho, jenž nedal Penneteauovi z blízka žádnou šanci - 2:0.

O pět minut později již Valenciennes mohlo máchat bílou vlajku. Třetí hřebíček do jejich rakve zasadil Valentin Eysseric. Ten si nejdříve zpracoval pas Kevin Diaze a následně přesprintoval snad celé hřiště, aby nechytatelnou střelou potupil i Penneteaua - 3:0.

Své druhé branky se v 79. minutě dočkal Dario Cvitanich. Argentinský šutér využil přesného centru Timotheeho Kolodziejczaka a z malého vápna rozvlnil síť již počtvrté - 4:0. Podobná situace pouze s jinými aktéry se opakovala tři minuty před koncem utkání: Cvitanich svým pasem našel Digarda a ten určil konečný stav utkání na 5:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele