9. kolo
20.10.2012 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 1:1

Góly Érica Bauthéaca a Brandaa určily, že se dnes v Nice body dělily. Utkání nabídlo výborný, útočný fotbal, a také jednu neproměněnou penaltu v režii domácího Daria Cvitanicha.

Saint-Étienne vstupovalo do zápasu v roli mírného favorita, což umocňovala jejich poslední domácí výhra nad Nancy (4:0). Nice se však ukázalo jako adekvátní protivník a po půlhodině hry se dostalo do vedení. Hosté nakonec mohou být za bod rádi; Brandaův zásah ze 76. minuty se ukázal jako rozhodující, a nic na tom nezměnila ani Cvitanichova neúspěšná desítka v 85. minutě.

Les Verts vtrhli do zápasu lépe a úvodních 25 minut dominovali zejména díky zásluze agilních forvardů Aubameyanga s Brandaem, které vydatně podporoval tvůrce hry Cohade. Gabonská hvězda byla úvodnímu zásahu nejblíže, ale jeho hlavičku z 18. minuty odvrátila na brankové čáře domácí obrana. Následně svoje umění ukázal pravý křídelník Hamouma, ale gólman Joris Delle si s oběma jeho střelami poradil.

"Nedáš - dostaneš" je sice klasickým fotbalovým klišé, ale dnes se potvrdilo beze zbytku. Jérémy Pied vyslal na Ruffiera první varování už ve 28. minutě, ale gól přišel až o chvíli později. Lyonský odchovanec našel ve vápně Bauthéace, který pohotovou ránou nedal hostujícímu gólmanovi žádnou šanci - 1:0.

Ve druhé půli se oba soupeři představili ve výborném světle a předváděli výborný ofenzivní fotbal; Saint-Étienne bylo opět o něco lepší. Projevilo se to zejména po hodině hry, kdy stupňující tlak stvrdil Brandao - bývalý forvard Marseille zamířil nízkou střelou z otočky mimo Delleho dosah - 1:1.

Vyrovnávací gól domácí probudil z letargie a závěr zápasu se odehrával v jejich režii. Meriema však vychytal famózním zákrokem Ruffier, a když Cvitanich pět minut před koncem nedokázal potrestat Clémentův faul ve vápně na Eysserice, rozešly se oba celky remízou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 Aubameyang hattrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele