31. kolo
06.04.2013 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Valenciennes FC 3:1

Úřadující šampion z Montpellieru potvrdil dobrou jarní formu, doma porazil Valenciennes 3:1 a nadále tak pošilhává po evropských pozicích, na něž mu chybí už jen dva body; hosté měli ještě na podzim podobné cíle, ale poté se propadli do středu tabulky a v současnosti už musí vážně přemýšlet nad záchranou.

Příšernou jarní formu Les Athéniens přiživili svými brankami Souleymane Camara, Daniel Congré a Younes Belhanda, a pro Les Pailladins šlo o první výhru po třech zápasech. První poločas přitom skončil vyrovnaně, když Camarovu branku z 19. minuty vymazal pět minut před pauzou mladíček Nguetta.

Montpellier však rozhodl po obrátce a navázal tak na slibný výkon z minulého utkání proti PSG, které prohrál těsně 0:1; nutno ovšem říct, že první pětačtyřicetiminutovka ničemu podobnému nenapovídala. Ba naopak, Camarova gólová hlavička z 19. minuty byla vlastně jedinou šancí domácích; Valenciennes naproti tomu hrálo svůj klasický ofenzivní fotbal, který dělal favoritovi pořádné problémy.

Nguetteho vyrovnání po pěkném uvolnění a ještě hezčí střele tak přišlo zcela zaslouženě; v tu chvíli to vypadalo, že pokud Sanchezovi svěřenci dobře zachytí vstup do druhé půle, budou mít zaděláno na teprve druhou výhru v roce 2013. Stal se však přesný opak - Montpellier se o přestávce zkonsolidoval a ve 49. minutě Belhanda dobrým míčem za obranu našel Jonase Martina, jehož střela se otřela o tyč.

Marocký playmaker byl vůbec stěžejní postavou zápasu; jeho kombinace s Cabellou vyústila v pobídku pro Gaëtana Charbonniera, který se sice ve vápně nezorientoval ideálně a míč minul, ale za ním číhající Congré už zkušeně proměnil a poslal HSC podruhé do vedení. To se psala 60. minuta.

Hostující gólman Penneteau následně musel vytáhnout skvělý zákrok tváří v tvář Martinovi, ale se situací z 86. minuty už nezmohl nic - Camarova střela byla sice zblokována, ale Belhandova dorážka už své místo v síti našla. Montpellier se tak posunul na sedmé místo a může si dělat naděje na Evropskou ligu; pod třináctým Valenciennes se naopak začíná rozevírat sestupová propast. Rozdíl činí aktuálně šest bodů.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/montpellier-vs-valenciennes-31-highlights-KsfJkawCHmYPE8sH?start=0.508

Tak nakonec 3:1...Monpellier začínají bojovat o poháry až když už moc šancí nemají, taky dobrej přístup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele