3. kolo
26.08.2012 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Marseille díky Gignacově trefě bere tři body v Montpellier

Marseille zažívá jeden z nejlepších startů do nové sezony. Pod vedením nového kouče Élieho Baupa zatím překvapivě zůstává v lize stoprocentní - a to i po dnešním utkání na hřišti obhájce titulu z Montpellier. Jedinou brankou rozhodl André-Pierre Gignac.

Díky výhře nad nováčkem z Remeše, následným ziskem všech bodů se Sochaux a vítězstvím nad Montpellier zůstává Marseille jediným plně úspěšným mužstvem v Ligue 1. Zásluhy na tom má především dobře fungující defenziva, Olympique zatím v lize neinkasoval jedinou branku. Na druhé straně Montpellier zažívá katastrofální vstup do nového ročníku. Stále čeká na první vítězství a s jediným bodem se dokonce pohybuje na osmnácté, sestupové pozici.

Marseille navíc byla dnes daleko lepším týmem, zářil opět především znovuzrozený kanonýr André-Pierre Gignac. Ten se v úvodních minutách hned dvakrát dostal do nebezpečného zakončení, nicméně ani jednou nevyzrál na připraveného gólmana Geoffreye Jourdrena.

Největší šance domácího celku v prvním poločase padla do klína Danielu Congrému. Ten se po přímém kopu dostal k odraženému míči, jeho rána však neměla gólové parametry a nakonec skončila mimo branku. Ze standardní situace zahrozili i hosté z Marseille. Konkrétně to zkraje druhého poločasu byl Mathieu Valbuena, ani on však na Jourdrena, strážícího svatyni Montpellier, nevyzrál.

Brankáři byli hlavními hvězdami dnešního zápasu. Jourdren si v 55. minutě poradil s dalším přímým kopem soupeře, tentokrát si na něm opět vylámal zuby Gignac; na druhé straně se měl co ohánět Mandanda, jehož nejprve ohrozil John Utaka a následně i Romain Pitau. Ani jeden z hráčů však úspěšný nebyl.

Diváci na Stade de la Mosson se však nakonec přeci jen branky dočkali. A k jejich smutku se z ní radovali hostující borci, kteří využili hned dvojitého zaváhání domácí defenzivy. Nejprve se po špatném odkopu Congrého ujal míče Amalfitano, jenž nahrávkou oslovil Gignaca. A bývalá opora Toulouse z kraje vápna jakýms takýms způsobem propasírovala míč pod Jourdrenem - 0:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele