10. kolo
27.10.2012 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - Valenciennes FC 2:1

Rudi Garcia po minulém zápase s potěšením predikoval, že se k jeho Lille obrací štěstí. K dnešní výhře ho ovšem jeho hráči příliš nepotřebovali - nebezpečné a ve skvělé formě hrající Valenciennes jednoduše přehráli a odnášejí si všechny body za výsledek 2:1.

Ráz celého zápasu jasně určila už první půlhodina. V ní totiž nejprve skóroval domácí Nolan Roux - po pouhých dvou minutách - a následně se nechal vyloučit kolumbijský záložník ve službách Valenciennes, Carlos Sanchez. Této situace okamžitě využil Payet a vypadalo to, že Lille už výhru nic nemůže vzít.

Valenciennes však i v deseti ukázalo, že na pátém místě tabulky není náhodouo, zabojovalo a dokázalo snížit prostřednictvím Anthonyho Le Talleca. Na body to nakonec nestačilo, ale trenéra Daniela Sancheze může těšit alespoň fakt, že jeho svěřenci vsítili už 13. gól z posledních čtyř zápasů.

Lille se po úvodním hvizdu rychle nadechlo k náporu a Nicolas Penneteau musel být ve střehu, aby vyrazil patičku Salomona Kaloua, kterému přistrčil míč dobrým centrem Payet. Penneteau nicméně vyrážel pouze k Rouxovi, který tak měl mimořádnou šanci ke skórování, již nešlo nevyužít - 1:0.

Les Athéniens na druhé straně museli čekat na svoji šanci celých 20 minut. K voleji se dostal bývalý hráč Auxerre Le Tallec, ale Landreau jeho volej vyrazil. Jestliže si však hosté dělali nějaké větší naděje, odrazila je druhá žlutá karta pro Sancheze - kolumbijský záložník byl potrestán za faul na Florenta Balmonta a následně poslán pod sprchy.

To Lille povzbudilo, a další gól tak brzy následoval. Penneteau nejprve robinzonádou vyrážel dalekonosnou ránu Balmonta, ale ve 41. minutě už byl bezmocný. Autorem gólového centru byl Kalou, branku samotnou si na své konto po šikovném doklepnutí pravačkou připsal Payet - 2:0.

Druhou půli otevřel další zmařenou šancí Balmont, jehož volej jen těsně minul vingl hostující brány, a Va'nnes to dokázali potrestat a vrátit se do zápasu v 71. minutě. Marko Baša předvedl lajdácký obranný zákrok, čehož využil Danic, sebral míč a nacentroval Le Tallecovi přímo před bránu - 2:1.

Valenciennes se následně pokusilo o tlak na vyrovnání, a málem i uspělo, ale Landreau se v poslední vážné situaci zápasu vyznamenal - přízemní střelu nebezpečného Le Talleca totiž prsty vyrazil mimo síť.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele