31. kolo
07.04.2013 21:00 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Lorient 5:0

Fotbalisté Lille dál kráčí za vysněným cílem urvat příčku zajišťující Ligu mistrů. A jdou si za ní v posledních několika kolech suverénně. Lorient, mnohdy nepříjemný a dotěrný protivník, tentokráte nekladl vůbec žádný odpor. Domácí Les Merlus vypráskali hned pěti góly, přičemž dva z nich zařídil Salomon Kalou.

Dogy vlastně nic neřešili už od samotného začátku. Kalou si ve 3. minutě naběhl na centr Bérii a mezi nohy překvapeného gólmana Audarda vsítil první branku utkání. V 8. minutě to bylo již 2:0. Rodelin sice ještě nejistého Audarda nepřekonal, o pár v vteřin později již ale Payet neměl problém zacílit.

Hosté se ani přes tento dost nepříznivý stav nevzdávali. Aliadiére mohl snížit, hlavou pálil z výtečné pozice, jenže ještě lépe si vedl brankář Elana, který ho vychytal. Hra se trošku více rozhýbala znovu až zhruba po půlhodině hry. Nejprve Ecuele Manga srazil ve vápně Payeta a kopal se pokutový kop.

Digne poslal dnes nepříliš dobře chytajícího Audarda na druhou stranu a do té odkryté části navýšil už takhle pohodlný náskok. O tři minuty později úřadoval zase Kalou, který si na své konto připsal další trefu. Payet napálil tyčku, útočník Pobřeží slonoviny stál ale tam, kde měl, a odraženou střelu dorazil nakonec do sítě.

Do druhého poločasu lépe vstoupili hosté, Aliadiére držel prapor svého klubu nad vodou, opět však jeho hlavičku zlikvidoval výtečně Elana. V 52. minutě pečetil tři body Rodelin a Lorient věděl, že si odveze domů minimálně búra. Kalou tentokráte rozezvonil brankovou konstrukci, dorážka už ale LOSC vyšla.

Po zbytek zápasu vlastně nebylo co řešit, o vítězi utkání bylo již dávno rozhodnuto. Domácí se už směrem dopředu tolik nehnali, hosté dohrávali utkání jen z povinnosti. Audard se ještě musel zapotit vůči střele z přímého kopu od Payeta, Aliadiére na druhé straně ani napotřetí nedokázal překonat Elanu, jehož trefil jen do jeho nohou.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Remiz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele