23. kolo
02.02.2013 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Valenciennes FC 2:0

Bordeaux nadále bez problémů stoupá tabulkou. Dnes si na svém stadionu snadno poradilo 2:0 s Valenciennes.

Les Girondins zařídili důležité vítězství David Bellion s Ludovicem Obraniakem, i díky těmto hráčům Bordeaux v posledních devíti ligových zápasech prohrálo pouze jednou a v tabulce vystoupalo již na čtvrtou pozici. Naproti tomu Valenciennes nedokázalo v posledních čtyřech zápasech ani jednou urvat všechny body a na evropské poháry nyní ztrácí již osm bodů.

Oběma celkům trvalo několik minut, než na hřišti začaly předvádět kousky, na které se všichni příznivci přišli podívat. Jako první zahrozil domácí celek, byl to český záložník Jaroslav Plašil, jenž ve dvacáté minutě provětral svým volejem z dvaceti metrů hostujícího gólmana Nicolase Penneteaua.

Na druhé straně zahrozil Younusse Sankhare, jenž Cédrica Carrasa vystrašil nebezpečnou a razantní hlavičkou. Nicméně brankář Bordeaux si s jeho pokusem poradil. Po půlhodině hry musel hosty opět zachraňovat Penneteau, tentokrát proti ráně Maurice-Belaye. Ten využil zaváhání v hostující obraně a po zisku balonu rychle vyzkoušel gólmanovu pozornost.

O dvě minuty později se však již Les Girondins vyrovnání dočkali. Obraniakův rohový kop dopadl až na hlavu Henriqueho, s jeho ranou si ještě Penneteaua poradit dokázal. Na dorážku Davida Belliona z bezprostřední blízkosti však již byl krátký - 1:0.

Bordeaux vypadalo po změně stran ještě o něco sebevědoměji než v poločase prvním. Henri Saivet byl blízko skórování pár minut po úvodním hvizdu sudího, nicméně jeho tvrdý projektil z třiceti metrů skončil těsně mimo. Útočník se však nevzdal a pravačkou to zkoušel i o okamžik později - ani tentokrát však mezi tři tyče nezamířil.

Rozhodující druhá branka přišla v 72. minutě. Po perfektní přihrávce Benoita Trémoulinase se z bezprostřední blízkosti prosadil polský záložník Ludovic Obraniak - 2:0.

Hosté však ještě zahrozili. Cédric Carrasso si musel poradit s jedovatou ranou Mathieua Dosseviho, kterou ještě tečoval bránící Trémoulinas. Na druhé straně zase nedovolil třetí branku Bordeaux Penneteau, jenž zastavil pokus Fahida Ben Khalfallaha.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele