17. kolo
13.12.2012 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 0:0

Očekávaná remíza se zrodila v utkání dvou pohárových aspirantů - Saint-Étienne dokázalo na hřišti Bordeaux vybojovat zasloužený bod. Stéphanois byli v zápase mírně lepším týmem.

Konečný výsledek znamená, že Bordeaux prodloužilo svoji domácí sérii neporazitelnosti na neuvěřitelných 26 ligových zápasů, ale to je tak jediné, s čím mohou být svěřenci Francise Gillota spokojeni. V boji o příčky zajišťující Ligu mistrů si ani jeden ze soupeřů příliš nepolepšil.

Oba týmy měly šance na vítězství, které by je posunulo na dvoubodový dostřel kýženému třetímu místu; největší gólovkou však byla paradoxně dalekonosná pumelice Faouziho Ghoulama, která se odrazila od břevna. Bordeaux vyšlo doma střelecky naprázdno poprvé od září 2011 (!).

Hostující celek se od začátku rozhodl napravit dojem z pokaženého derby proti Lyonu a Romain Hamouma vyslal na bránu první navštívenku, kterou zblokoval Ludovic Sané. Pravý křídelník Stéphanois dostal následně i druhou šanci po kolmici Guilavoguie, ale tentokrát byl na místě gólman Cédric Carrasso a famózním zákrokem střelu vyrazil.

To však hosty pouze nabudilo, a obrana Bordeaux se tak měla co ohánět i nadále. Právě po chybě domácí defenzivy se ke slovu dostal Ghoulam se svojí ránou do tyče, a útočný klenot Pierre-Emerick Aubameyang opět otestoval pozorného Carrassa. To už běžela druhá půle.

Carrassův protějšek Stéphane Ruffier si vůbec poprvé sáhl na míč až po pauze, ale zákrok proti Gouffranově voleji po Serticově přímém kopu byl z kategorie důležitých. S přibývajícími minutami však chřadla aktivita obou týmů, pro které byl zisk jednoho bodu přece jen lepší než potenciální nula; i přesto se však Ruffier musel ještě jednou vytáhnout, když vyrážel nebezpečnou střelu střídajícího Jussieho.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Že by 3.body na St.E.?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele