37. kolo
18.05.2013 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Sochaux - Toulouse FC 1:2

Sochaux ještě čeká perné poslední kolo - dnes totiž prohrálo v důležitém zápase doma s Toulouse 1:2 a nadále mu tak reálně hrozí sestup do Ligue 2.

Pokud chce Hélyho tým získat jistotu záchrany, musí za týden alespoň remizovat v Bastii. Dnes je potopil špatný začátek utkání, konkrétně branky od Issiaga Sylly a Jean-Daniela Akpa-Akpra v prvních 20 minutách; Giovanni Sio sice ještě před půlí snížil, ale vyrovnat se Les Lionceaux už nepovedlo. Nepomohlo jim přitom ani vyloučení Étienne Capouého čtvrt hodiny před koncem.

Toulouse šlo do vedení ve 13. minutě: střelu Adila Hermacha sice ještě vyrazil brankář Simon Pouplin, ale míč se odrazil pouze k Syllovi, který jej nekompromisně poslal do sítě. O osm minut později zvyšoval vedení Akpa-Akpro, který vtrhl do vápna, zpracoval přízemní Rabiotův pas z levé strany a propálil Pouplina podruhé.

Sochaux však na nepříznivou situaci zareagovalo dobře, a Rafael Dias prověřil Aliho Ahamadu povedeným přímým kopem; střelu Cédrika Kantého pak hostující obrana odvrátila na roh. Domácí vzkříšení došlo gólové odměny 5 minut před přestávkou, kdy Sio využil nepřesné Hermachovy rozehrávky, přehnal se přes Capoueho s Aurierem a dokonale překvapil Ahamadu přesnou přízemní střelou.

Tlak Sochaux pokračoval i po pauze, avšak Boudebouzův projektil z rohu vápna narazil na pozorného gólmana; na druhé straně pak Pouplin zlikvidoval střelu Tabanoua. V závěru se po druhé žluté kartě ještě poroučel Capoue, jemuž se dnešní utkání vůbec nevydařilo; domácí však už nedokázali vyvinout patřičný tlak, a jejich prvoligové setrvání tak nadále visí na vlásku.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele