34. kolo
27.04.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Marseille 0:1

Marseille stále živí naděje na zisk ligového titulu, především si však po nejtěsnějším možném vítězství v Lorientu pojistila druhé místo zaručující přímou účast v Lize mistrů. O jediný zásah hostí se postaral v prvním poločase Mathieu Valbuena, domácí naopak skórovat nedokázali a v boji o evropské příčky opět ztratili.

Do utkání lépe vstoupil OM. Valbuena měl střelecký apetit už na samotném začátku, jeho technický pokus ze 7. minuty však dokázal zlikvidovat gólman Audard. Na druhé straně skvěle zakombinovali Barthelmé s Aliadiérem, připravili střeleckou pozici pro Bacu, nicméně i marseillský brankář Mandanda dobře a včas zasáhl.

Oba muži v rukavicích byli jinak stále ve velké pohotovosti, Audard se třeba musel pořádně zapotit při možnosti Gignace, jenž pálil zpoza vápna. Nakonec se Olympique dočkal vedení ve 25. minutě. Audard sice stačil ránu A. Ayewa vyrazit pryč, nemohl ovšem stačit na pohotovou dorážku Valbueny do prázdné branky.

Les Merlus mohli vyrovnat ještě před přestávkou. Aliadiére poslal centr do vápna, kde se snažil odvrátit míč do bezpečí stoper Fanni. Zamířil ale nešťastně do své svatyně, přičemž o vteřinu později musel děkovat Mandandovi, který brilantním zákrokem celou situaci nakonec vyřešil ve prospěch Olympiqueu.

Druhé dějství již nebylo tak kvalitní jako to první. Na první loženku si diváci museli počkat do 72. minuty, kdy Mandanda polapil střelu z voleje od Barthelmého. Jen o minutku později to zkoušel Barthelmé po přihrávce Jouffreho znovu, smolně však trefil břevno. Poslední šanci na vstřelení branky měl Autret, i s ním si ovšem Mandanda věděl rady.

V závěru utkání ještě musel zasahovat sudí Benoit Milot. Audard s A. Ayewem měli na konci utkání potyčku, za což byli oba nakonec vyloučeni, a v závěru sezóny tak oslabí zbytečně svůj tým kvůli disciplinárním testům.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohl bych vědět, proč autor favorizuje v tomhle utkání Lorient? Já to vidím na těsné vítězství Marseille. Možná už dostane gól, ale podle mě vyhraje. Tipuji 2:1 pro OM.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele