13. kolo
16.11.2012 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lorient porazil Lille 2:0

Lorient se po sedmi zápasech opět vrátil na vítěznou vlnu, na domácím hřišti porazil v předehrávce 13. kola loňského mistra z Lille 2:0 a posunul se do první poloviny tabulky.

Utkání začali velmi aktivně domácí borci. Již po dvou minutách se do nebezpečného zakončení prodral Benjamin Corgnet, jenž svým strážcům unikl po levé straně. Na jeho pokus však Mickael Landreau dokázal zareagovat. Po zaváhání obrany Lille se o pět minut později dostal ke střele stejný hráč, tentokrát jeho rána skončila těsně vedle Landreauovy branky.

Po čtvrthodině hry zkoušel své štěstí z halfvoleje Wesley Lautoa, nicméně jeho pokus skončil na tribuně mezi sedačkami. O pár minut později se konečně podařilo ohrozit soupeřovu branku i hostujícímu mužstvu, přímý kop Dimitriho Payeta z dvaceti metrů však zlikvidoval bez problémů připravený Audard.

V té době vyrovnaný zápas dostal nový náboj, když se ve 24. minutě prosadil Grégory Bourillon. Ten si nejlépe naskočil na rohový kop Yanna Jouffreho a z pokutového puntíku umístil balon do sítě - 1:0.

Osm minut před koncem prvního poločasu prověřili domácí hostujícího gólmana hned dvakrát. Přímý kop nejprve skončil ve zdi Lille, balon se však odrazil ke Corgnetovi, jehož projektil však Landreau s problémy kryl. Zkušený gólman si poradil i s následnou dorážkou Jouffreho. Na druhé straně se ke střele z pětadvaceti metrů odhodlal Salomon Kalou, nicméně i jeho střelu dokázal Audard zastavit.

V samém závěru poločasu ještě hostující obraně zavařil střílený centr Kévina Monneta-Paqueta, Yann Jouffre ale s tímto řešením nepočítal a ideální pozici tak nevyužil. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Zápas pokračoval ve stejném rytmu i ve druhém poločase, již po několika minutách se bránícího Marka Baši zbavil aktivní Jérémie Aliadiere, nicméně jeho rána levačkou skončila těsně vedle břevna. Na druhé straně se prezentoval Dimitri Payet, bývalý hráč Saint-Étienne však narazil na pozorného Audarda.

A právě tato neproměněná šance patrně rozhodla o dalším průběhu utkání. Následně totiž Benjamin Corgnet v 69. minutě zvýšil vedení svého týmu již na 2:0. Protiútok vedl Aliadiere, ten přihrál na pravou stranu rozběhnutému Corgnetovi a letní posila po zemi propasírovala míč za Landreauova záda - 2:0.

V posledních minutách ještě promarnil další velikou příležitost Monnet-Paquet. Toho našel svým centrem autor druhé branky Corgnet, nicméně čtyřiadvacetiletý útočník zcela osamocen branku minul. Utkání tak skončilo "pouze" 2:0 pro domácí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat
smazaný uživatel

Baca(Lorient) žltá v 18.minute

Reagovat
smazaný uživatel

Bourillon 1:0 hlavou

Reagovat
smazaný uživatel

Koné(Lorient) žltá 31. minuta

Reagovat
smazaný uživatel

Debuchy( Lille) žltá v 36.

Reagovat
smazaný uživatel

V 45. Aliadiere(Lorient) nestihol prihrávku , mohol dávať do prázdnej bránky asi z 5 metrov.

Reagovat
hradec

a co 2:0 Corgnet

Reagovat
hradec

Lille zase nepřesvědčilo. Lorien si s ním dělal, co chtěl.

Reagovat
hradec

Lorient

Reagovat
smazaný uživatel

proto sem dal na Lorient

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele