12. kolo
11.11.2012 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Lorient - Girondins Bordeaux 0:4

Bordeaux má za sebou možná jeden z nejdůležitějších a nejúspěšnějších týdnů sezony. Po ligovém vítězství nad Toulouse a výhře v Evropské lize proti Marítimu si tým Francise Gillota doslova smlsl na Lorientu a posunul se na dostřel evropským soutěžím.

Vítězství nad Toulouse z minulého kola přitom bylo teprve tím čtvrtým v letošní sezoně, navíc přišlo po sérii tří neúspěšných klání. Následně si francouzský celek vedl obstojně i na evropském poli, doma porazil portugalské Marítimo a ve skupině D se posunul na druhou pozici. Po dnešní demolici na hřišti Lorientu pak přišel i skok v tabulce - z šesté příčky nyní Girondins ztrácí na vedoucí Marseille pouze dva body.

Naproti tomu oranžoví se po velice nadějném vstupu do nového ročníku začínají propadat tabulkou hloub a hloub. Prohráli podruhé v řadě, na ligové vítězství čekají již od poloviny září. V tabulce jim tak patří až dvanáctá příčka.

Hned svou první příležitost přetavili hostující borci v úvodní branku. V 18. minutě si domácí obrana nedokázala poradit s rohovým kopem Ludovica Obraniaka, míč propadl až k Jussiemu a brazilský ofenzivní záložník se již nemýlil - 0:1.

Bordeaux bylo viditelně lepším týmem, zato Lorient brzká inkasovaná branka očividně zaskočila. Do zakončení se po centru Benoita Tremoulinase prodral také nadějný Henri Saivet, nicméně hlavou těsně minul. Na druhou branku v domácí síti jsme si tak museli počkat do 33. minuty. Rychlý protiútok nakonec zakončoval aktivní Obraniak. Na pravé straně Marc Planus uvolnil Jussieho, jehož nahrávka našla na zadní tyči právě polského reprezentanta - 0:2.

Bordeaux šlo do šaten téměř s tříbrankovým náskokem. Krátce před poločasovým hvizdem rozhodčího si totiž všichni domácí příznivci mohli oddechnout, když Lamine Koné vykopával ránu Yoanna Gourcuffa z brankové čáry. Na třetí branku však Bordeaux nenechalo nikoho dlouho čekat.

A i u ní byl záložník Ludovic Obraniak. Byl to opět on, který poslal rohový kop přímo k Henrimu Saivetovi, jenž předskočil bránícího Pedrinha a usměrnil svou hlavičku v 52. minutě do sítě - 0:3.

4:0 to bylo o pět minut později. Jussie chytře prodloužil nahrávku Saiveta na nabíhajícího Yoana Gouffrana. Ten si rychle postrčil míč do vápna a následně se ani on se svým zakončením nemýlil.

Domácí výběr si málem připsal alespoň gól útěchy, v závěrečných minutách vyslal skvělý volej na Carrassovu branku Kévin Monnet-Paquet, nicméně gólman hostujícího mužstva balon senzačně lapil a nedovolil tak, aby mu Monnet-Paquet pokazil letošní šesté čisté konto v Ligue 1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

ofenziva Lorientu bude platit 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele