25. kolo
16.02.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lorient si proti Évianu zaknihoval už sedmé domácí vítězství

Čekání na další tříbodový zápis je z pohledu Lorientu u konce, svěřenci Christiana Gourcuffa bez větších problémů udolali Évian a nadále tak zůstávají na dohled evropským pohárům. Na opačné straně začíná být reálný boj o přežití.

Bretaňský celek začal před vlastními fanoušky lépe, vytvářel si územní převahu a bylo jenom otázkou času, kdy otevře skóre. Gassama po osmi minutách našel osamoceného Jouffreho, jeho pohotové zakončení ovšem na Laquaita nestačilo! Ten samý hráč to zkoušel i ve 39. minutě, tentokráte pro změnu natáhl zpoza vápna, ani po tomto ale strážce hostující branky nekapituloval.

Přesto přese všechno se nakonec FCL mohlo radovat. Betão ve vymezeném prostoru poslal k zemi Aliadièra, načež sudí Lannoy ukázal na pokutový kop! Kulatý nesmysl si vzal do parády sám bývalý útočník londýnského Arsenalu a do protipohybu Laquaita nekompromisně zavěsil - 1:0.

Také ve druhých pětačtyřiceti minutách se pokračovalo ve stejném duchu. Monnet-Paquet oslovil ve vápně zapomenutého Aliadièra, ten ale pro tuto chvíli ideálně neseřídil mířidla a z voleje mířil vysoko nad branku! Neúspěšný střelec se poté obsadil do role asistenta, Jouffre ovšem tak jako tak jeho práci nedokončil a na Laquaita nevyzrál! Jouffre byl očividně při chuti, ale na hostujícího brankáře recept nenacházel.

Na opačné straně vymyslel Ninković dobrou střeleckou pozici pro Sagba, útočník z Pobřeží slonoviny si však na ostříleného Audarda nepřišel! Dvanáct minut před koncem bylo definitivně jasno: Jouffre po rychlém autovém vhazování oslovil na přední tyči Monneta-Paqueta a ten z bezprostřední blízkosti zvýšil na 2:0. Hosté se nakonec ještě dočkali korekce, když Ninkovičův centr dopravil na místo určení Betão a uzavřel na 2:1.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
hradec

Lorient 1:0 Évian

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele