21. kolo
19.01.2013 20:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

FC Lorient - ES Troyes 3:2

Lorient měl sice s Troyes více práce, než by se dalo čekat, nicméně nakonec dokázal vyhrát 3:2 a posunul se tak na čtvrté místo ligové tabulky.

Po první půli to přitom vypadalo jasně - díky brankám Kévina Monnet-Paqueta a Enza Realeho získali Les Merlus pohodlné dvougólové vedení. Po přestávce však nejprve snížil Jérémie Bréchet, a přestože domácí odpověděli třetí brankou Grégory Bourillona, ESTAC se zmohlo ještě na jednu korigující trefu Camuse. To už však bylo z jejich strany vše.

Hostům se tak sice stále vzdaluje kýžená záchrana, ale ani to jim nezabránilo v tom, aby hned v úvodu favorita pořádně postrašili: Stéphane Darbion unikl lorientské obraně a tváří v tvář Audardovi poslal míč přímo do jeho náruče. Na druhé straně zakombinovali Jouffre s Monnet-Paquetem, který rychle zpracoval míč a volejem donutil Thuram-Uliena k dobrému zákroku.

Z další šance však už hostující gólman kapituloval. Aktivní Monnet-Paquet převzal míč od Aliadiéreho a vypálil další volej, tentokrát zpoza vápna, a napodruhé byl úspěšný - 1:0.

Vstřelený gól Gourcuffovy muže povzbudil a než ve 26. minutě zdvojnásobili vedení, ještě zahrozili Aliadiéreho hlavičkou zblízka. Pak se však vůbec poprvé v novém dresu prosadil Enzo Reale, a opět díky ráně z voleje - jeho střela fantasticky zaplula přímo do vinglu - 2:0.

Troyes se pokusilo zareagovat dalekonosnou ránou Darbiona, kterou musel likvidovat pozorný Audard. Další změna skóre však přišla až ve druhém dějství, konkrétně v 66. minutě - motor hostující ofenzivy Darbion našel z rohu Brécheta, který vystoupal nejvýše ze všech a uklidil míč do brány - 2:1.

ESTAC se však z nadějného stavu dlouho neradovalo; 6 minut před koncem se k přímému kopu postavil Reale a bylo to opět o dvě branky, když jeho centr úspěšně proměnil hlavičkující Bourillon - 3:1.

Outsider se však ani v této pozici nevzdal a Bréchet byl opět blízko stažení náskoku; jeho hlavička po Ngoyiho rohu se však odrazila od brankové konstrukce. A Furlanovi svěřenci mohli této šance nakonec hořce litovat - dvě minuty před koncem se totiž po pobídce od Faussuriera prosadil ještě Camus - 3:2.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele