4. kolo
01.09.2012 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lorient si slízl na Nancy

Jedním z týmů, které v probíhající sezoně ještě nepoznaly hořkost porážky, je zatím překvapivě také Lorient. Ten si dnes doma s přehledem poradil s Nancy a usadil se dokonce na třetí příčce.

Les Merlus v úvodním kole překvapivě remizovali s hvězdami nabitým Paris Saint-Germain, v dobrých výkonech však pokračovali i následně. Po vítězství nad obhájcem titulu z Montpellier a remízou v Troyes přišel další skvělý výsledek, druhá domácí výhra v řadě a posun na skvělé třetí místo. Naproti tomu Nancy podruhé v řadě prohrálo, z posledních tří utkání má jediný bod.

Celý zápas však mohl dopadnout úplně jinak, kdyby hostující obránce Salif Sané v úvodu prvního poločasu dokázal ze své příležitosti vytěžit něco víc, než jen pohyb gólmana Fabiena Audarda. Poté už to byl spíš pouze Lorient, který protivníkovu brankáři dostatek pohybu dopřával.

Po třinácti minutách hry pálil nebezpečně Lucas Mareque, N’Dy Assembé však jeho úmysl vystihl a míč polapil. Něco podobného se mu již ovšem nepodařilo o šest minut později: velezkušený Ludovic Giuly ho překonal přízemní střelou - 1:0.

A domácí dostali skvělou příležitost ke znásobení svého náskoku v minutě 32. Salif Sané v pokutovém území fauloval Yanna Jouffreho a rozhodčí bez diskusí nařídil pokutový kop. K tomu se postavila letní posila Alain Traoré, bývalý hráč Auxerre si však na svůj první zásah musel ještě počkat - jeho pokus skončil na levé tyčce.

Ovšem neproměněná penalta nemusela Traorého příliš mrzet. Vždyť to byl on, který o dvě minuty později nacentroval na druhou branku svého týmu. Jeho pas využil Lamine Koné, jenž hlavou poslal míč do sítě - 2:0.

Hosté se k dalšímu ohrožení soupeřovy branky dostali až ve druhé půli, konkrétně v 58. minutě. Joel Sami svou ranou pořádně vystrašil Fabiena Audarda, jenž si s jeho pokusem poradil až nadvakrát. Podle ofenzivních not ale hráli opět spíše domácí, ani Lamine Koné, ani Yann Jouffre však branku nevstřelili.

N’Dy Assembé si následně poradil i s dalším střeleckým pokusem Alaina Traorého. A když už to vypadalo, že toto opravdu není šťastný den záložníka z Burkiny Faso, prosadil se Traoré parádně kopnutým přímým kopem z kraje pokutového území - 3:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Malo golu ,hoste budou dost branit a hrat na brejky,zkusim remizu 1:1.

Reagovat
Veselac

pro mně jasná 1...tip 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele